Γεμιστά με κιμά

Γεμιστά με κιμά

Υλικα

  • 5 ντομάτες
  • 5 πιπεριές πρἀσινες
  • 500γρ κιμά
  • 3 πατάτες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ σούπας μπαχάρι
  • 1 καρότο
  • μαιντανό (όσο προτιμάτε)
  • 1 κρεμμύδι
  • ζάχαρη
  • 10 κ σούπας ρύζι καρολίνα
  • 100γ πελτέ ντομάτας
  • 3 κ σούπας σάλτσα ντομάτας
  • Φέτα για σερβίρισμα

Εκτελεση

  1. Κόψτε το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια και τσιγαρίστε σε μπόλικο ελαιόλαδο. Προσθέστε τον κιμά και διαλύστε/σπαστε το σε κομματακια μικρά. Βάλτε ενα ποτήρι νερό και σιγοβράστε το στο τηγάνι για 10 λεπτά. Ώσπου να μαγειρευτεί ο κιμάς, κόψτε τα καπάκια απο τις ντομάτες και τις πιπεριές και αφαιρέστε το εσωτερικό  με ενα κουταλάκι σε δυο μπόλ. Κρατἠστε την ντομάτα χώρια απο τις πιπεριές.
  2. Σε ενα μούλτι προσθέστε τα εσωτερικά της ντομάτας, τον μαιντανό, και ενα καθαρισμένο καρότο κομμένο σε κομμάτια μικρά. Το ζουμί απο την ντομάτα θα ειναι αρκετο για να τα ανακατέψει καλά το μηχάνημα. Προσθέστε αυτο το μείγμα συν ενα ποτἠρι νερό στον κιμά σας. Επίσης βάλτε και το ρύζι. Ανακατέψτε καλα και αφήστε το παλι να σιγοβράσει μέχρι να βράσει το ρύζι.
  3. Μέχρι λοιπόν να ετοιμαστει ο κιμάς, κόψτε τις πατάτες, προσθέστε ρίγανη, μπὀλικο ελαιόλαδο,αλάτι και 3 κουταλιές σάλτσα ντομάτας και ψήστε τις στον φούρνο στο ταψι που έχετε βἀλει στην άκρη για τα γεμιστά. Για 15 λεπτά στους 180 στον αέρα.
  4. Οσο ετοιμάζονται, αλατίστε τις ντομάτες και ρίξτε στην κάθε μια απο μια πρέζα ζάχαρη. Αναποδογυρίστε τις σε χαρτί κουζίνας μέχρι να είναι ετοιμη η γέμιση. Στις πιπεριές προσθέστε απλά λίγο αλάτι στην κάθε μία.
  5. Καρικεύστε τον κιμά σας με το μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι, πελτέ ντομάτας, λίγη ζάχαρη και δοκιμάστε για γεύση!
  6. Αφαιρέστε τις πατάτες απο τον φούρνο και με μία σπάτουλα προσεκτικά σπρώξτε τις σε μια άκρη του ταψιού. Βάλτε μέσα τις ντομάτες και τις πιπεριές και προσθέστε την γέμιση. Κλείστε απο πάνω με τα ¨καπάκια¨και ρίξτε απο πάνω ελαιόλαδο και μέσα στο ταψί ,μισό
  7. ποτἠρι νερό. Ψήστε για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς. Τα γεμιστά είναι πιο νόστιμα χλιαρά, ακόμα σε θερμοκρασία δωματίου θα έλεγα γιαυτο σας προτείνω να τα αφήσετε ενα 20λεπτό πρωτού τα σερβίρετε μαζί με φέτα!

Comments

comments