Ζούντλ – Λαχανικά σε σπιρἀλ με σάλτσα αβοκάντο

Ζούντλ – Λαχανικά σε σπιρἀλ με σάλτσα αβοκάντο

Υλικά

  • 3 κολοκὐθια μέτρια
  • 3 καρότα χοντρά
  • 2 αβοκάντο ώριμα
  • 1/4 φλυντζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κγ κύμινο
  • χυμό απο 1 μικρο λεμόνι
  • 1 κγ αλάτι
  • πιπέρι
  • *** συσκευή spiralizer για να δώσετε το σχήμα μακαρονιού στα λαχανικά

Εκτέλεση

  1. Πλύντε τα κολοκυθάκια και ξεφλουδίστε τα καρότα. Μετά κόψτε τα με το spiralizer. Η αν δεν έχετε, μπορείτε να τα κόψετε σε πολύ λεπτές λωρίδες. Αυτο βέβαια απαιτεί πολύ υπομονή αλλά…αξίζει!!
  2. Σε ενα τηγάνι σε δυνατή φωτιά πρώτα τσιγαρίστε το καρότο για 5 λεπτά και ύστερα προσθέστε τα κολοκύθια και συνεχίστε το τσιγάρισμα για αλλα 10! Θα βγάλουν ολα τα ζουμιά τους γιαυτο και στο πέρασμα των 10 λεπτών να τα βάλετε σε ενα σουρωτήρι μεγάλο και στραγγίστε τα. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και αφήστε τα στην άκρη.
  3. Σε ενα μούλτι προσθέστε τα αβοκάντο, το ελαιόλαδο, τον χυμό απο λεμόνι, το κύμινο και το αλάτι. Χτυπήστε μέχρι να γίνει κρέμα! Βαλτε τα λαχανικά σε ενα μπόλ και ρίξτε απο πάνω την σάλτσα. Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε. Μπορείτε να ψιλοκόψετε προεραιτικά λιγο μαϊντανό απο πάνω! Δίνει άλλη νότα! Καλη απόλαυση!!

Comments

comments