Καλαμαράκι Κοκκινιστο

Καλαμαράκι Κοκκινιστο

Υλικα

  • 1 κιλό καλαμαρακια μικρα
  • 1 μεγαλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κούπα (200ml) σάλτσα ντομάτας
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 σφινάκια κρασί/ρακί η ούζο

Εκτελεση

  1. Τα καλαμαράκια μου τα καθαρίζει ο ψαρράς…συμβουλη για το καθαρισμα λοιπόν δυστηχώς δεν εχω να σας δώσω! Αφού λοιπον έχετε καθαρισμένα τα καλαμαράκια, κόψτε τα σε λωρίδες και ξεπλύντε τα κάτω απο τρεχούμενο νερό!
  2. Στεγνώστε τα με λιγο χαρτί κουζίνας και αφήστε τα στην άκρη!
  3. Επειτα, σωτάρετε το κρεμμύδι με ελαιόλαδο και ρίξτε μέσα τα καλαμαράκια! Σβήστε με 2 σφνιοπότηρα κρασι/ουζο/τσικουδιά και χαμηλώστε την φωτιά. Προσθέστε την σάλτσα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και σκεπάστε την κατσαρόλα αφήνοντάς τα να βράσουν σε σιγανή προς μέτρια φωτιά μέχρι να «λιώσουν»
  4. Μπορειτε να τα σερβίρετε με ρύζι ακόμα και με κοφτό μακαρονάκι η οτι άλλο προτιμάτε! Καλη επιτυχια!

 

 

Comments

comments