Κεϊκ Μπανάνας με Κακάο

Κεϊκ Μπανάνας με Κακάο

Υλικα

  • 4 μπανάνες πολύ ώριμες
  • 200γρ καστανή ζάχαρη ακατέργαστη απο ζαχαροκάλαμο (μαύρη)
  • 3/4 κούπας λάδι
  • 2 αβγά
  • 1½ κούπα αλέυρι
  • ½ κούπα κακάο
  • 1 κγ σόδα μαγειρικής
  • ½ κγ αλάτι
  • 1 κγ εσάνς βανίλιας
  • ½ κούπα κουβερτούρα σε σταγόνες

Εκτελεση

  1. Ανακατέψτε σε ενα μπόλ ολα τα στεγνά υλικά. Το κακάο, να το περάσετε απο ενα σουρωτήρι επειδή μπορεί να σβολιάσει.
  2. Σε ενα πιατάκι, πατήστε τις μπανάνες με ενα  πιρούνι μέχρι να λιώσουν. Βάλτε τις σε ενα αλλο μπόλ (πιο μεγάλο) με τα υπόλοιπα υλικά. Επειτα, ρίξτε τα στεγνά σταδιακά μέσα στα υγρά υλικά. Ανακατέψτε καλά και στο τέλος, προσθέστε τις σταγόνες κουβερτούρας.
  3. Λαδώστε μια μακρόστενη φόρμα και ψήστε για 1 ώρα σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου.
  4. Οταν το βγάλετε, αφήστε το να κρυώσει για 20 λεπτά πρωτού το βγάλετε. Πασπαλίστε με αχνη και σερβίρετε!

Comments

comments