Κρεμα Λεμονιού

Κρεμα Λεμονιού

Υλικα

  • 200γρ λευκη κρυσταλλικη ζάχαρη
  • 2 ολοκληρα αβγά
  • 2 κρόκους
  • 2/3 κουπας φρεσκοστημέννο χυμό λεμόνι
  • 125γρ βούτυρο ανἀλατο (θερμοκρασία δωματίου)
  • ξύσμα λεμονιού

Εκτελεση

  1. Με ενα μίξερ χειρός η σε σταθερό μίξερ χτυπήστε καλά το βούτυρο με την ζάχαρη,
  2. Προσθέστε ενα ενα τα αβγά και τους κρόκους.
  3. Προσθέστε και τον χυμό απο λεμόνι. Σε αυτη την φἀση θα φανει ῾κομμένο῾ αλλά  μην σας απασχολεί…θα δέσει χωρίς κανένα κομμάτι!
  4. Μεταφερετε το μείγμα σε μια μετρια κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτια ανακατέψτε μεχρι να αρχίσει να δένει.
  5. Μόλις αρχίσει να δένει, δυναμώστε ελάχιστα την φωτιά και με μια σπατουλα σιλικόνης ανακατεψτε καλα προσέχωντας να πιάνετε ολα τα σημεια της κατσαρόλας για να μην κομπιασει πουθενά η κρέμα. Θελει υπομονή, ανακατεμα συνεχόμενο για 10 – 15 λεπτά!
  6. Θα ξερετε οτι ειναι ετοιμη οταν κολλάει στην σπάτουλα η κρεμα και με το δαχτυλό σας μπορείτε να τραβήξετε μια γραμμούλα χωρίς να στάζει.
  7. Μεταφερετε σε ενα μπολ, σκεπάστε με μεμβράνη…η τοποθετίστε σε ενα βαζο και αφήστε το να κρυωσει σκεπασμενο. Απολαυστε το με μπισκοτα βουτυρου, σε τάρτα, σε μιλφέιγ, σε οτι τραβάει η λεμονάτη ψυχούλα σας!!! <3

Comments

comments