Πατάτες Γιαχνί

Πατάτες Γιαχνί

Καλημέρα απο την βροχερή και κρύα Αθήνα! Δεν νομίζω να πετάξουμε χαρταετό σήμερα! Καλή Σαρακοστή λοιπόν σε ολους εύχομαι και οσοι αποφασίσετε να νηστέψετε…καλή δύναμη! 

Στον παρακάτω σύνδεσμο εχω 3 συνταγές που προτείνω για εσας! Της έγραψα φυσικά για το mama365 με το οποιο συνεργάζομαι!

http://www.mama365.gr/29521/ti-na-mageirepsete-thn-kathara-deftera.html

Εκτος αυτών ομως, εχω να προτείνω και για σήμερα πατάτες γιαχνί! Είναι νηστήσιμο και ζεστό και χορταστικό ορεκτικό αλλα και γεύμα αν το προτιμάτε!

Υλικά

  • 4 πατάτες
  • 1 ποτήρι σπιτική σάλτσα ντομάτας
  • 1 κγ γλυκό κόκκινο πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • αλάτι κ πιπέρι 

Εκτἐλεση

  1. Καθαρίστε, ξεφλουδίστε τις πατάτες και κόψτε τις σε μικρά κομμάτια. Βράστε σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 15 λεπτά, στραγγίστε και βάλτε τα στην άκρη.
  2. Στην ίδια κατσαρόλα, σωτάρετε το κρεμμύδι, σκόρδο και το κόκκινο πιπέρι σε ¼ κούπα ελαιόλαδο. Προσθέστε τις πατάτες και την σἀλτσα ντομάτας και ενα ποτήρι νερό.
  3. Μόλις αρχίσει να βρἀζει χαμηλώστε την φωτιά στο 2, σκεπάστε και  αφήστε το φαι να σιγοβράσει αλλα 15 λεπτά. Σερβίρετε ζεστό με φρέσκο μαιντανὀ!
  4. Αν δεν νηστεύετε…σας προτείνω το ποτήρι νερο να το αντικαταστήσετε με 1 ποτήρι ζωμό κώτας! Απίστευτη νοστημιά!

Comments

comments