Πιτάκια με φέτα, λιαστή ντομάτα & πέστο βασιλικού

Πιτάκια με φέτα, λιαστή ντομάτα & πέστο βασιλικού

Υλικά

Για την ζύμη:

  • 1 κιλό αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
  • 250ml ελαιόλαδο
  • 3 κγ ξύδι
  • 1 κγ αλάτι
  • 1 κ σούπας μπέικιν
  • 350ml νερό

Για την γέμιση:

  • Φέτα
  • Λιαστές ντομάτες μεσα σε λάδι
  • Πέστο βασιλικού

Εκτελεση

  1. Βἀλτε τον γάντζο ζύμης στο μίξερ σας και προσθέστε στην λεκάνη του ολα τα στεγνά υλικά. (Αν δεν διαθέτετε μίξερ, ζυμώστε με το χέρι σας ακολουθώντας τις ίδιες οδηγίες)
  2. Ανακατέψτε τα στεγνά υλικά και μετά σιγά σιγά προσθέστε τα υγρά. Αν έχετε μίξερ, η ταχύτητα να είναι χαμηλή στην αρχή καθώς τα προσθέτετε και στην συνέχεια βάλτε την εως μέτρια ταχύτητα μέχρι η ζύμη σας να δέσει και να απομακρυνθεί ολο το αλεύρι απο τα πλάγια της λεκάνης.
  3. Αν κολλάει η ζύμη, προσθέστε λίγο παραπάνω αλεύρι..αν ειναι στεγνή παραπάνω νερό (πάντα σε μικρές ποσότητες)
  4. Μολις η ζύμη σας γίνει ελαστική, αφήστε την μισή ωρα σε ενα μπόλ, σκεπασμένη με μεμβράνη για να ξεκουραστεί.
  5. Ανακατέψτε φέτα, λιαστές ντομάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια και πέστο βασιλικού σε ενα μπόλ. Η ποσότητα ειναι στο δικό σας χέρι. Να έχετε την φέτα ομως πάντα ως το κύριο συστατικό αρα, να υπερισχύει των άλλων υλικών.
  6. Με εναν πλάστη ανοίξτε την μισή ζύμη και με την βοήθεια ενος ποτηριού που έχει φαρδύ στόμιο, σχηματίστε κύκλους. Πάρτε έναν κύκλο και στο κέντρο τοποθετίστε 1κγ γεμάτη γέμιση. Μετά πάρτε εναν άλλο κύκλο και ανοίξτε τον ελαφρά με τον πλάστη και τοποθετίστε το απο πάνω.
  7. Με ενα πιρουνάκι, σφραγίστε τις άκρες γύρω γύρω.
  8. Τοποθετίστε τα σε ενα ταψί το οποίο έχετε στρώσει με λαδόκολλα, και με ενα βουρτσάκι σιλικόνης βάλτε απο πάνω λίγο ελαιόλαδο.
  9. Σε αυτό το σημείο, προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 200 στον αέρα και συνεχίσετε να φτιάχνετε τα πιτάκια σας. Ψἠστε στους 180 βαθμούς κελσίου για 15 λεπτά η μέχρι να πάρουν χρώμα χρυσαφί.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!!

IMG_20160408_173555_322

Comments

comments