Φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια (σε πετιμέζι)

Φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια (σε πετιμέζι)

Υλικα

Για την φάβα:

  • 1 Σακουλακι κίτρινη φάβα
  • 2 κρεμμύδια κομμένα στη μεση
  • ελαιόλαδο

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια:

  • 2 μεγάλα κρεμμύδια η 3 μέτρια
  • 5 κ σοὐπας πετιμέζι
  • ελαιόλαδο

Εκτελεση

  1. Ξεπλένουμε και βάζουμε στην κατσαρολα την φάβα να βράσει με 1.5 λιτρο νερό και την ξαφρίζουμε με μια κουτάλα. Έπειτα προσθέτουμε αλάτι. Στην συνέχεια, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα στην μέση. Την αφήνουμε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτια μέχρι να χυλώσει.
  2. Μολις πήξει αρκετά, την αλέθουμε με ενα μίξερ χεριού μέχρι να γινει λεία.
  3. Σε ενα τηγάνι μικρό με καπάκι, κόβουμε σε φέτες 2 μεγάλα κρεμμύδια. Σωτάρουμε με ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να σιγοψηθούνε σκεπασμένα για 15 λεπτά. Προσθέτουμε 5 κ σούπας πετιμέζι και ανακατεύμε. Αφήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για αλλα 5-10 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν!
  4. Για το σερβίρισμα, βάζουμε πρώτα την φάβα στο πιατάκι και ρίχνουμε απο πάνω τα κρεμμύδια έτσι ώστε με κάθε πιρουνιά να γευόμαστε και απο τα 2!

Comments

comments