Χούμους με γλυκοπατάτα

Χούμους με γλυκοπατάτα

Υλικα

  • 1 μικρή γλυκοπατάτα
  • 400γρ ρεβύθια
  • 150ml ζωμός απο ρεβύθια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • χυμο απο 2 λεμόνια
  • 1κ σούπας αλάτι
  • 1κγ κύμινο
  • 1κγ κουρκουμά
  • 3 κ σούπας ταχίνι ολικής αλέσεως

Εκτελεση

  1. Αποβραδύς μουλιάσετε τα ρεβύθια σε 1.5 λίτρο κρύο νερό. Το πρωί, βράστε τα σε μέτρια φωτιά με το ίδιο νερό μέχρι να μαλακώσουν. (Παίζει μεγάλο ρόλο και η ποιότητα του ρεβυθιού σε αυτο το σημείο!!!)
  2. Στην αρχή του βρασμού, μη ξεχἀσετε να τα ξαφρίσετε με μια κουτάλα!
  3. Ψήστε την γλυκοπατάτα στον φούρνο, σε ροδέλες κομμένη με λιγο αλάτι κ ελαιόλαδο. Στους 180 για περίπου 20 λεπτά.
  4. Στραγγίστε τα ρεβύθια (κρατήστε τον ζωμό!) και βάλτε τα σε ενα μπλέντερ με ολα τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέστε σιγα σιγα τον ζωμό οσο δουλευει το μηχάνημα και δημιουργήστε την ιδανική υφή που προτιμάτε, βάζοντας οσο ζωμο θέλετε. Ιδανικα ειναι 150ml!
  5. Σερβίρετε με ελαιόλαδο και κόκκινο γλυκο πιπέρι! Συνοδευτικα με πιτουλες, λαχανικα κομμενα σε λωριδες και οι επιλογες ειναι αμέτρητες!

Comments

comments