Μανιτάρια πλευρώτους με σκόρδο και κόκκινο πιπέρι

Μανιτάρια πλευρώτους με σκόρδο και κόκκινο πιπέρι

Υλικά

  • 1 κιλό μανιτάρια πλευρώτους
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • ελαιόλαδο
  • 1 κγ γεμάτη κόκκινο πιπέρι
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • μαιντανό (προεραιτικά)
  • 1 κ σούπας ξύδι μπαλσάμικο (η πάστα είναι ακόμα καλύτερη αν έχετε)

Εκτέλεση

  1. Σε ενα μεγάλο τηγάνι βάλτε ελαιόλαδο (με το μάτι…υπολογίστε αν θελετε 5 κ σούπας το λιγότερο) και τσιγαρίστε το κρεμμύδι με το κόκκινο πιπέρι.
  2. Προσθέστε τα μανιτάρια και σε δυνατή φωτιά τηγανίστε τα μέχρι να συρρικνωθούν.
  3. Επειτα πολτοποιήστε το σκόρδο η κόψτε το σε πολυ λεπτές λωρίδες και προσθέστε το στο τηγάνι μαζι με λίγο μαιντανό φρέσκο. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
  4. Σβἠστε με το μπαλσάμικο και σερβίρετε τα ζεστά

Comments

comments