Τυρόπια με μπεσαμέλ

Τυρόπια με μπεσαμέλ

Υλικά

  • 3 αβγά
  • 500γρ φέτα κατσικίσια
  • 1 κ σούπας φρέκσο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2κ σούπας αλεύρι
  • 2 φλυτζανια γάλα
  • 50γρ βούτυρο κατσικισιο
  • 1 πακέτο φύλλο βηρυτού
  • 150γρ λιωμένο βούτυρο κατσικισιο

Directions

  1. Πρώτα βγάζουμε το φύλλο απο την κατάψυξη και το αφήνουμε να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
  2. Σε ενα κατσαρολάκι, προσθέτουμε τα 50γρ βούτυρο, το αλεύρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα και σε μέτρια θερμοκρασία συνεχίζουμε να το ανακατεύουμε μέχρι να δέσει. Αφαιρούμε απο την φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη.
  3. Σε ενα μεγάλο μπόλ προσθέτουμε το τρυμμένο τυρί, τα 3 αβγά και τον δυόσμο και ανακατεύουμε καλά με ενα πιρούνι. Προσθέτουμε και την μπεσαμέλ.
  4. Λιώνουμε τα 150γρ βούτυρο. Με ενα πινέλο βουτυρώνουμε ενα ορθογώνιο ταψί. Σε κάθε φύλλο που στρώνουμε, αλλείφουμε βούτυρο. 6 φύλλα κάτω – γέμιση – 6 φύλλα πάνω. Μαζεύουμε τις άκρες απο τα πάνω φύλλα για να «κλείσουμε» την πίτα.
  5. Χαρακώνουμε την πίτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° στον αέρα για 45 λεπτά.

Comments

comments