Μπουγιουρντί Φούρνου

Μπουγιουρντί Φούρνου

Μπουγιουρντί στον φούρνο. Ενα πιάτο με αγνά και απλά υλικά απο τα μέρη μου, απο την Μακεδονία, απο την όμορφη Θεσσαλονίκη! Κάτω απο την συνταγή  εχω πληροφορίες για την θρεπτικές ουσίες των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν! 

Υλικά

  • 2 πιπεριές πράσινες κομμένες σε ροδέλες
  • 2 πιπεριτσές καυτερές αποξηραμένες
  • 2 κομμάτια ντομάτας κομμένη σε ροδέλες
  • 1 λεπτή πλάκα φέτας
  • πιπέρι
  • Παρθένο Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Σε τηγάνι βάζουμε πρώτα τις πιπεριές με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο να τσιγαριστούν, όχι παραπάνω από 5 λεπτά. Σε ενα μικρό – μεσαίο πύλινο σκεύος βάλτε την φέτα με λίγο πιπέρι απο πάνω και λίγο ελαιόλαδο. Τρίβουμε απο πάνω τις καυτερές πιπερίτσες, η ὀπως τις λέει η πεθερά μου, “τσούσκες”! (Προσοχή! Πλύντε ΚΑΛΑ τα χέρια σας η φορέστε γάντια πριν την διαδικασία αυτή!)
  2. Ρίξτε απο πάνω τις πιπεριές μαζί με ολα τα υγρά τους και τέλος, προσθέστε τις ροδέλες ντομάτας! Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 10 λεπτά!
  3. Σερβίρετε ζεστό και βεβαιωθείτε πως έχετε φρέσκο ψωμάκι να βουτήξετε! Είναι απλά πεντανόστιμο! Καλή Επιτυχία!

***Οι πιπεριές (πράσινες, κόκκινες, κίτρινες) περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά αλλά κυρίως είναι καλή πηγή των βιταμινών Α και C. H βιταμίνη Α προστατεύει τον οργανισμό από λοιμώξεις και κάνει καλό στην όραση ενώ η Βιταμίνη C βελτιώνει την αγγειακή κυκλοφορία, βοηθά στη σύνθεση του κολλαγόνου, στον μεταβολισμό των αμινοξέων και στην απελευθέρωση διαφόρων ορμονών στα επινεφρίδια. Εκτός απο αυτές τις δύο βιταμίνες οι πιπεριές περιέχουν Βιταμίνη Β6, Β-καροτίνη, λουτεΪνη και λυκοπένειο.

(Τις παραπάνω πληροφορίες της βρήκα στο: http://www.cooklos.gr/syntages/ayto-to-ikseres/piperies-prasines-kokkines-kitrines-kali-pigi-bitaminon-kai-c

Επίσης, το ελαιόλαδο είναι αποδεδειγμένο ως το καλύτερο λάδι παγκοσμίως για χρήση στην μαγειρική! Κάνοντας αυτο το πιάτο ακόμα πιο θρεπτικό απὀτι νομίζουμε! Περισσοτερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε εδω:

http://www.athinorama.gr/umami/food/articles/default.aspx?id=2005504

 

Comments

comments