Μακαρόνια με μπρόκολο, κρέμα και καβουρδισμένα κουκουνάρια

Μακαρόνια με μπρόκολο, κρέμα και καβουρδισμένα κουκουνάρια

Υλικά

  • 1 μεγάλο μπρόκολο
  • 500γρ μακαρόνια της επιλογής σας
  • 200γρ κρέμα γἀλακτος
  • 2 κ σούπας ελαιὀλαδο
  • 50γρ κουκουνάρια
  • τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Πρώτα πλένετε το μπρόκολο! Αυτό που κάνω εγώ, που μου το έχει μάθει η πεθερά μου, είναι να το κόβω σε μικρά κομμάτια, και να γεμίζω τον νιπτήρα με μπόλικο κρύο νερό. Σε αυτό βάζω μπόλικο ξύδι! Το αφήνω 2-3 λεπτά και το ξεπλένω πολύ καλά κάτω απο τρεχούμενο νερό! Στραγγίζω, και έτοιμο για χρήση!
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέστε 2 λίτρα νερό με 2 κουταλιές της σούπας αλάτι. Μόλις πάρει βράση, βάλτε τα μακαρόνια και μαγειρέψτε τα σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Το λεω αυτο διότι άλλα θέλουν 8 λεπτά και άλλα 12!
  3. Περίπου στα 2/3 της ώρας, προσθέστε και το  μπρόκολο στην κατσαρόλα. Ωσπου να ετοιμαστούν, σε ενα μικρό τηγανάκι τσιγαρίστε τα κουκουνάρια χωρίς λάδι, χωρίς τίποτα, μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφαιρέστε απο την φωτιά και αφήστε τα στην άκρη.
  4. Οταν περάσει ο χρόνος μαγειρέματος στραγγίστε τα και τοποθετίστε κάτω απο τρεχούμενο νερό. Ετσι θα διατηρηθεί το χρώμα του μπρόκολου. Προσθέστε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και μεταφέρετε πάλι τα μακαρόνια. Τσιγαρίστε για 2 λεπτά. Έπειτα, βάλτε την κρέμα και τα κουκουνάρια. Ανακατέψτε καλά! Μόλις ζεσταθεί λίγο η κρέμα σερβίρετε με μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα! Καλή όρεξη!

Comments

comments