Παναριστό κοτόπουλο στήθος με κρεμώδης σάλτσα καλαμπὀκι

Παναριστό κοτόπουλο στήθος με κρεμώδης σάλτσα καλαμπὀκι

Υλικά

  • 6 στήθη κοτὀπουλο
  • 4 κ σούπας αλεύρι
  • 6 κ σούπας γαλέτα
  • 1 κγ βεγγέτα
  • 1 κγ κύμινο
  • 1 κγ κόκκινο πιπέρι (πάπρικα)
  • 2 κομμάτια αντικολλητικό χαρτί (αρκετά φαρδιά ώστε να χωράνε και τα 6 στήθη)
  • Ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Για την σώς:

  • 200g καλαμπόκι κατεψυγμένο
  • 100γρ κρέμα τυρί
  • 6 φέτες μπεϊκον
  • 150μλ κρέμα γάλακτος μαγειρικής
  • αλάτι & πιπέρι
  • 1 κ σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Ας ξεκινήσουμε με το κοτόπουλο. Μια παρατήρηση μόνο…Καλό είναι οταν πανάρουμε οποιοδήποτε κρέας, να το αφήνουμε για τουλάχιστον 30 λεπτά στο ψυγείο πρωτού το τηγανίσουμε! Ετσι εξασφαλίζουμε πως το πανάρισμα θα μείνει πάνω στο κοτόπουλο και όχι σκόρπια και καμμένο στο τηγάνι μας! Χρησιμοποίησα μια διαφορετική μέθοδο παναρίσματος που σφραγίζει απίστευτα τις γεύσεις.
  2. Λοιπόν, σε ενα μπολ προσθέστε το αλεύρι, την γαλέτα και όλα τα μπαχαρικά. Ανακατέψτε καλά και στρώστε στον πἀγκο σας το ένα αντικολλητικό χαρτί.
  3. Σε αυτό, ρίξτε το μισό μείγμα παναρίσματος ομοιόμορφα και λίγο ελαιόλαδο. Πάνω απο αυτό τοποθετίστε τα στήθη. Με μια πιάστρα καλό είναι να τα αναποδογυρίσετε και να τα ανακατέψτε λίγο για να μην παει χαμμένο το μείγμα.
  4. Πάνω λοιπον απο τα στήθη, πασπαλίστε το υπόλοιπο μείγμα συν λίγο ελαιόλαδο και σκεπάστε με το δεύτερο φύλλο λαδόκολλας.
  5. Τώρα αρχίζουν τα ωραία…εδω μπορώ να πω πως θα βγάλετε το άχτι σας!! Πάρτε εναν πλάστη και ξεκινήστε να χτυπάτε απο πάνω το κοτόπουλο ετσι ωστε να κολλήσει καλά το μείγμα πἀνω στο κοτόπουλο και να σφραγίσει τις γεύσεις! Γυρίστε το κοτόπουλο που και που για να πάρει ολο το μείγμα και ξαναχτυπήστε για ενα λεπτό. Μόλις παναριστούν καλα και απο τις 2 μεριές, μεταφέρετε τα στήθη σε ενα πιάτο και βάλτε τα στο ψυγείο για μισή ώρα μέχρι να ετοιμάσετε την σάλτσα σας.
  6. Σε ενα κατσαρολάκι λοιπόν, τσιγαρίστε το καλαμπόκι σας για 5 λεπτά μεσα σε 2 κ σούπας βούτυρο. Οσο ετοιμάζεται αυτό, κόψτε σε μικρά κομμάτια και τηγανίστε σε ενα μικρό τηγἀνι το μπεϊκον σας μέχρι να γίνει τραγανό. Μεταφέρετε το πάνω σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει τα λάδια και αφήστε το στην άκρη. Στο καλαμπόκι, προσθέστε την κρέμα γάλακτος, τα μπαχαρικά και το τυρί και ανακατέψτε καλά. Σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά και έπειτα προσθέστε το μπεϊκον. Έτοιμη η σάλτσα!
  7. Τηγανίστε το κοτόπουλο σε καυτό λάδι σε ενα αντικολλητικὀ τηγάνι για 5-6 λεπτά απο την κάθε μεριά. Σερβίρετε με μπόλικη σάλτσα και καλή σας όρεξη!!!

Comments

comments