Don’t know what to do with your leftover mince? Easy! Make a pie! So fast and simple! If you don’t have any leftover mince, use the recipe in this link: 

http://greekmamachef.tumblr.com/post/117236394091/spaghetti-bolognese-the-greek-mama-way

ALL you need is ready made greek filo pastry that you can find at your local deli or even supermarket! Follow the instructions on the box for correct defrosting! 

  • First, preheat your oven to 180 degrees Celsius.
  • Separate your filo sheets in half…Make sure you oil each layer of filo while you stack it up! Use a silicone brush to make this easier! Place half of the filo sheets straight on the bottom of your oven tray, add mixture. 
  • For better taste, add a heap full of grated cheese on top of your mince! 
  • Then for a nicer crunchier effect, oil and scrunch up sheet by sheet and place on top of the mixture. 
  • Before you place it in the oven, beat an egg and glaze over the top and cook for 30 minutes until golden brown! 

Σας περίσσεψε κιμάς;; Φτιάξτε μια εύκολη και γρήγορη πιτούλα με έτοιμο φύλλο κρούστας!  Αν απο την άλλη δεν έχετε κιμά, ορίστε και η συνταγή: 

http://greekmamachef.tumblr.com/post/117236394091/spaghetti-bolognese-the-greek-mama-way

  • Πρώτα, προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς κελσίου.
  • Χωρίστε τα φύλλα σας στην μέση και μην ξεχἀστε να λαδώσετε το κάθε φύλλο καθώς το στρώνετε στο ταψί σας! Βάλτε ομοιόμορφα τα μισά στο ταψί και μετα προσθέστε τον κιμά. 
  • Για ποιο ωραία γεύση, ρίξτε και μπόλικη κεφαλογραβιέρα απο πάνω απο τον κιμά.
  • Τα φύλλα απο πάνω, αντί να τα στρώσετε στην ευθεία, λαδώστε και τσαλακώστε τα και απλά ακουμπίστε τα πάνω απο τον κιμά. Έτσι θα γίνει πιο τραγανή η πιτούλα σας! 
  • Χτυπήστε ενα αυγό και απλώστε με μια βούρτσα αρκετή ποσότητα απο πάνω και μετα βάλτε την στον φούρνο να ψηθεί για 30 λεπτά η μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα απο πάνω!

Comments

comments