Φασολάκια Λαδερά

Φασολάκια Λαδερά

 

Φασολάκια! Ένα παραδοσιακό Ελληνικό λαδερό πιάτο! Ιδανικό για την νηστεία και την Μεγάλη Εβδομάδα που διανύουμε. Μια μικρή παραλλαγή την κάνω πάλι, ελπίζω να σας αρέσει!

Υλικά

  • 450γρ φασολάκια (φρέσκα η κατεψυχμένα)
  • 1 κγ γλυκειά πάπρικα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 4 κΣ σπιτική σάλτσα ντομάτας η κονκασέ
  • Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Αν δεν έχετε αγοράσει κατεψυγμένα φασολάκια, καθαρίστε καλά τα φασολάκια σας και αφαιρέστε τις ίνες με έναν αποφλοιωτή (πολύ πιο εύκολο απτο να παιδεύεστε με μαχαίρι!!)
  2. Ψιλοκὀβουμε το κρεμμύδι μας και το τηγανίζουμε μέχρι να γίνει διάφανο (περίπου 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά) Το λάδι που θα βάλετε θα πρεπει να καλύπτει όλη την επιφάνεια του πάτου της κατσαρόλας. Κόβουμε και το καρότο σε λεπτές ροδέλες και το βάζουμε μαζι με ενα κουταλάκι πάπρικα και ανακατεύουμε ελαφρώς.
  3. Βάζουμε τα φασολάκια μας και τα τσιγαρίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Έπειτα προσθέτουμε μισό λίτρο νερό, και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά στο 2 (η εστία μου πάει ως το 9 για να καταλάβετε) κλείνουμε με το καπάκι και “ξεχνάμε” το φαγητό μας. Μία ωρα; Δυο; Μέχρι να λοιώσουν! Αυτη η μεθοδος δίνει άλλη νοστημιά και υφή!
  4. Μόλις λοιπόν ετοιμαστούν τα φασολάκια, ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτας, το αλάτι και την ρίγανη. Προσθέτουμε αλλες 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, δυναμώνουμε την φωτιά και αφήνουμε το φαγητό μας να πάρει μια βράση για 5 λεπτά το πολύ,
  5. Κλέινουμε το μάτι και τα φασολάκια μας είναι έτοιμα για σερβίρισμα! Αν δεν νηστεύετε, συνοδεύονται ΙΔΑΝΙΚΑ με τυρί φέτα!

Comments

comments