Ρολάκια Κανέλας

Ρολάκια Κανέλας

Ρολάκια Κανέλας! Είναι απο τα πιο αγαπημένα γλυκά μεσα στο σπιτικό μου! Μια φορα την εβδομάδα βρίσκω τον εαυτό μου να τα φτιάνει κατα παραγγελία! Είναι μια συνταγή λίγο περίπλοκη στην εκτέλεση αλλα το τελικό αποτέλεσμα θα σας ανταμέιψει! 

Υλικά

  • 400 γραμμάρια αλέυρι για ολες τις χρήσεις 
  • 4 κ σούπας ζάχαρη 
  • 1 κ γλυκού αλάτι 
  • 1 ½ φακελάκι ξερή μαγιά 
  • ½ ποτήρι (120ml) νερο 
  • ¼ ποτήρι (60ml) γάλα (εγω βάζω πλήρες!) 
  • 50γρ ανάλατο βούτυρο 
  • 1 μεγάλο αυγο (σε θερμοκρασία δωματίου) 

Γέμιση 

  • 3 κ σούπας μαλακό ανάλατο βούτυρο 
  • 2 κ σούπας τριμμένη κανέλα 
  • ¼ ποτήρι (50γρ) μαύρη ζάχαρη 

Γλάσο 

  • 1 ποτήρι ζάχαρη άχνη 
  • 1 βανίλια 
  • 2 κ σούπας καφέ, γάλα, μαρμελάδα, χυμό..οτι προτιμάτε! 

Εκτέλεση

  1. Φτιάχνουμε την ζύμη. Βάζουμε στην άκρη 1½ ποτήρι αλεύρι και σε ενα μεγάλο μπόλ ανακατεύουμε το υπόλοιπο αλεύρι με την ζάχαρη, το αλάτι και την μαγιά.
  2. Ζεσταίνουμε το γαλα με το νερο και το βούτυρο μεχρι να λιώσει και το ρίχνουμε στο στεγνό μείγμα και ανακατεύουμε καλά. (Προσοχή, πρέπει να ειναι χλιαρό πρωτού το βάλετε στο αλεύρι αλλιώς δεν θα δουλέψει η μαγιά) 
  3. Αλευρώνουμε ελαφρά τον πάγκο μας και ζυμώνουμε την ζύμη για 5 λεπτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί, σε ενα βουτυρωμένο ταψί, για 10 λεπτά σκεπασμένη με μια πετσέτα κουζίνας. Σε αυτο το σημείο, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου.
  4. Μὀλις περἀσουν τα 10 λεπτά, ανοίγουμε την ζύμη μας σε ενα ορθογώνιο 35 επι 20. 
  5. Απλώνουμε το βούτυρο ομοιόμορφα στην επιφάνεια της ζύμης και ρίχνουμε απο πάνω το μείγμα κανέλας/ζάχαρης. Τυλίγουμε κατα μήκος την ζύμη και την κόβουμε σε 12 ίςια κομμάτια! Βουτυρώνουμε ενα στρόγγυλο ταψί 22᾽ και βάζουμε τα κομμάτια μέσα.
  6. Σβήνουμε τον φούρνο και μετά απο 5 λεπτά βάζουμε μεσα το ταψί μας και αφήνουμε τα φουσκώσουν μέχρι να διπλασιαστούνε σε μέγεθος! Αυτο θα παρει περίπου μία ώρα. 
  7. Μόλις φουσκώσουν, ανάβουμε τον φόυρνο στους 180 βαθμούς κελσίου, στον αέρα, και ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα χρυσαφί!
  8. Μὀλις θα βγούνε τα ρολάκια απο τον φούρνο είναι πολυ σημαντικό να τα γλασάρουμε κατευθείαν, για να απορροφήσουν την υγρασία! Για πιο πηχτό γλάσο, απλα προσθέστε παραπάνω άχνη!
  9. Τα σερβίρουμε ζεστά! Καλή όρεξη!!!

Comments

comments