Σπιτική αφράτη ζύμη για Πίτσα

Σπιτική αφράτη ζύμη για Πίτσα

Υλικά

  • 3 ποτήρια αλεύρι
  • 1 φακελάκι μαγιά ξερή
  • 1 κγ ζάχαρη
  • 1 κγ αλάτι
  • 1 κ σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι χλιαρό νερό
  • 1 κ σούπας ρίγανη η βασιλικό (προαιρετικά)

Εκτἐλεση

  1. Ανακατεύουμε το νερό με την μαγιά και το αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά. Μετα, προσθέστε την ζάχαρη, το αλάτι και το αλεύρι σταδιακά. Μόλις αρχίσει να γίνεται ζυμάρι, το μεταφέρουμε στον καθαρό πάγκο της κουζίνας μας και το πλάθουμε μέχρι που να μην κολλάει στα χέρια σας. Μπορεἰ να χρειαστείτε παραπάνω αλεύρι, έχε το κοντά σας!
  2. Σε ενα καθαρό βαθύ μπόλ απλώστε το λάδι και βάλτε την ζύμη μέσα. Αναποδογυρίσετε την ζύμη για να πάει παντού το λάδι. Σκεπάστε με μια νωπή πετσέτα και αφήστε το να φουσκώσει για τουλάχιστον μία ώρα. Να το έχετε στο νού σας διοτι μπορεί να ξεχυλίσει αν το μπόλ σας δεν είναι αρκετά βαθύ! Πατήστε το ελαφρά σε αυτή την περίπτωση και αφήστε το επιπλέον 10 λεπτά.
  3. Μόλις περάσει η ώρα, βάλτε το στον πάγκο σας και με έναν πλάστη, σχηματίστε και τοποθετίστε το στην φόρμα σας. Αν η φόρμα σας είναι ορθογόνια, τότε θα σας πρότεινα να διπλασιάσετε την συνταγή για να χειριστείτε πιο καλά την ζύμη και φυσικά να σας γίνει πιο αφράτη! Καλή Επιτυχία!

Comments

comments