Homemade schnitzel! Why buy prepared?! My kids love them and Im sure you will!

Ingredients:

  • 4 large schnitzels cut in half ( chicken or pork. Your butcher will beat your meat to make the appropriate fillet)
  • Vegetable seasoning (vegeta spice)
  • 3 eggs beaten
  • 2 cups flour
  • 3 cups bread crumbs
  • ½ cup olive oil to fry

Method:

  1. Rinse your schnitzels under running water and gently dry off with a paper towel. Not too much because we need some moisture. Season each fillet generously with your vegetable spice and set aside on a plate.
  2. Prepare 3 deep dishes. One with the flour, one with the eggs (beaten with a fork or whisk) and one with the breadcrumbs. This is the order in which you will “dip” your fillets to create your schnitzel!
  3. Make sure to dip both sides of each fillet and once you have reached the last stage, have a clean platter ready to place your battered schnitzels.
  4. Heat up the olive oil in a pan and place schnitzels until golden brown on each side! This should take about 3 – 4 minutes on each side! Once they are ready, make sure to place them on some sheets of paper towels to absorb any extra oil!

————————————–

Σπιτικό σνίτσελ! Γιατί να αγοράζετε έτοιμα η κατεψυγμένα; Τα παιδιά μου τρελαίνονται!

Συστατικά:

  • 4 μεγάλα σνίτσελ (κοτόπουλο η χοιρινό. Ο χασάπης θα σας προετοιμάσει το κρέας για να το πανάρετε μόνοι σας)
  • μπαχαρικό βεγγέτα
  • 3 αυγά 
  • 2 κούπες αλεύρι
  • 2 κούπες γαλέτα (τριμμένη φρυγανιά)
  • ½ κούπα ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

  1. Πλύντε το κρέας και σκουπίστε απαλά με λίγο χαρτί κουζίνας. Οχι πολύ διότι χρειαζόμαστε λίγη υγρασία για το πανάρισμα. Καρικεύστε τα φιλέτα με βεγγέτα και απο τις 2 πλευρές και βάλτε στην άκρη.
  2. Ετοιμάστε 3 βαθιά πιάτα. Στο ένα θα βάλετε το αλεύρι, στο δεύτερο τα αυγά (χτυπημένα καλά με ενα πιρούνι) και στο τρίτο την γαλέτα. Με αυτή την σειρά θα βουτήξετε τα φιλέτα ένα ένα στο κάθε πιάτο. Βεβαιωθείτε πως έχουν καλυφθεί όλες οι πλευρές καθώς βουτάτε και να έχετε έτοιμη μια πιατέλα για να τοποθετείτε τα έτοιμα παναρισμένα σνίτσελ.
  3. Βάλτε το ελαιόλαδο να ζεσταθέι καλά σε ενα τηγάνι και βάλτε τα σνίτσελ να τηγανιστούν μέχρι να αποκτήσουν χρυσό χρώμα απο κάθε πλευρά. Αυτο συνήθως χρειάζεται 3-4 λεπτά σε κάθε πλευρά.
  4. Οταν είναι έτοιμα, να στρώσετε ενα πιάτο με μπόλικο χαρτί κουζίνας για να απορροφίσει το πολύ λάδι.

Comments

comments