Μουσακάς

Μουσακάς

Παραδοσιακός, Ελληνικός και λαχταριστός Μουσακάς!

Υλικα

  • 2 μεγάλες μελιτζάνες κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 2 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες λεπτές φέτες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο στο χέρι
  • 500γρ κιμά μοσχαρίσιο
  • 4 κουταλιές της σούπας ντομάτα σπιική η κον κασέ
  • ½ κγ τριμμένη κανέλλα
  • 1 κγ μπαχάρι τριμμένο
  • αλάτι-πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • 120γρ (2 φακελάκια) Γιώτης έτοιμη μπεσαμέλ
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα

Εκτελεση

  1. Προθερμένετε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέστε τις μελιτζάνες ( τις οποίες έχετε αλατίσει απο πρίν, για να βγάλουν οσο περισσοτερο υγρασία) να τηγανιστούν για 2-3 λεπτά η μέχρι να ροδίσουν και απο τις 2 μεριές. Οταν είναι έτοιμες, βάλτε τα σε ένα πιάτο αλλα στρώστε πολλά χαρτιά κουζίνας για να απορροφήσουν το περιττό λάδι. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία και με τις πατάτες (οι πατάτες θα χρειαστούν περίπου 8 με 10 λεπτά) . Θα παρατηρήσετε πως οι μελιτζάνες ¨τραβάνε¨ το λάδι αρα θα χρειαστεί να προσθέτετε λάδι κατα το τηγάνισμα για να μην καούν.
  2. Προετοιμάστε τον κιμά σας. Τσιγαρίστε το κρεμμύδι με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο για περίπου 2 λεπτά. Προσθέστε τον κιμά και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα και με ενα πιρούνι πατάμε τον κιμά να διαλυθεί και να μαγειρευτεί καλά. Προσθέστε ενα ποτήρι νερό και σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί. Επαναλάβετε αλλη μία φορά με ενα ποτήρι νερό για να μαγειρευτεί καλά. Προσθέστε την σάλτσα ντομάτας, τα μπαχαρικά, ανακατέψτε και σβήστε την φωτιά.
  3. Για την μπεσαμέλ μπορείτε απλα να συμβουλευτείτε τις οδηγίες της συσκευασίας η  αν έχετε χρόνο, δοκιμάστε να φτιάξετε μόνοι σας! Σε αυτο το link θα βρείτε μια εύκολη εκτέλεση: http://akispetretzikis.com/el/categories/saltses-marinades/mpesamel
  4. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ενα σκέυος 30×20 ξεκινήστε να στρώνετε τα λαχανικά και τα υπόλοιπα υλικά: Πατἀτες – μελιτζάνες – κιμάς – μπεσαμἐλ και απο πάνω ρίξτε μπόλικο κεφαλοτύρι της επιλογής σας!
  5. Μαγειρέψτε για 40 λεπτά και μόλις ετοιμαστεί, αφήστε το τουλάχιστον 15 λεπτά να κρυώσει πριν επιχειρήσετε να το κόψετε σε μερίδες, αλλιώς θα σας διαλυθεί! Συνοδεύετε φανταστικά με Ελληνική σαλάτα!

Περιμένω εντυπώσεις και σχόλια! Καλή απόλαυση!

Comments

comments