Κείκ με Πορτοκάλι και Ελαιόλαδο και κράνμπερι

Κείκ με Πορτοκάλι και Ελαιόλαδο και κράνμπερι

 

Υλικά

  • 400γρ ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 250μλ κούπα ελαιόλαδο
  • 300μλ φυσικό χυμό πορτοκάλι
  • 2 κ σούπας (30γρ) χοντρό ξύσμα πορτοκαλιού
  • 480γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (οχι φαρίνα, δεν θα πετύχει!)
  • 2 φακελάκια μπέικιν (40γρ)
  • 70γρ η ½ κούπα κράνμπερι αποξηραμένα
  • 3 λιτρη φόρμα κεικ (*** την πιο μεγἀλη που μπορειτε να βρείτε) 

Εκτέλεση

  1. Βαλτε στο μιξερ την ζάχαρη με τα αυγά και τα χτυπάμε δυνατά μεχρι να ασπρίσουν. Προθερμάνετε σε αυτο το σημείο τον φούρνο σας στους 170 – 180 βαθμούς κελσίου.
  2. Ενω δουλεύει το μίξερ προσθέστε λίγο λίγο το λάδι. Κοσκινίστε το αλεύρι με το baking σε ενα μπόλ. Χαμηλώστε το μίξερ σε χαμηλή ένταση και ρίξτε εναλλάξ το αλέυρι με τον χυμό πορτοκαλιού μέχρι να τελειώσουν.
  3. Στο τέλος ρίξτε τα μισα κράνμπερι και το ξύσμα πορτοκαλίου.
  4. Λαδώστε μια μεγάλη βαθιά φορμα για κέικ με ελαιόλαδο. Ρίξτε το μείγμα μέσα στην φόρμα και απο πάνω ρίξτε τα υπόλοιπα κράνμπερι. Ψἠστε για 1 ώρα ακριβώς χωρίς να ανοίξτε τον φούρνο (σημαντικό αυτο για να μην σας ξεφουσκώσει το κέικ!)
  5. Το αφήνουμε να κρύωσει και το βγάζουμε απο την φόρμα. Προεραιτικά πασπαλίστε το με ζάχαρη άχνη για να το διακοσμίσετε!

Comments

comments