Παστίτσιο. Παραδοσιακό, Ελληνικό.

Παστίτσιο. Παραδοσιακό, Ελληνικό.

Υλικά

  • 1 κιλό κιμά (μισό μισό αν θέλετε απο όποιο κιμά προτημάτε)
  • 6 κ σούπας σάλτσα ντομάτας σπιτική
  • 1 μεγαλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ κγ τριμμένη κανέλλα
  • 1 κ σούπας μπαχάρι τριμμένο
  • Λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι και πιπέρι
  • 200ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κγ γλυκο πιπέρι (πάπρικα)
  • 500γρ μακαρόνια για παστίτσιο #2
  • 200γρ τριμμένα ανάμεικτα τυριά η κεφαλογραβιέρα αν έχετε
  • Ελαιόλαδο

Για την μπεσαμέλ:

  • 3 φακελάκια Γιώτης μπεσαμέλ
  • 1 ½ λίτρο γάλα

 

Εκτέλεση

  1. Προετοιμάστε τον κιμά σας. Τσιγαρίστε το κρεμμύδι με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο για περίπου 2 λεπτά. Προσθέστε τον κιμά και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα και με ενα πιρούνι πατάμε τον κιμά να διαλυθεί και να μαγειρευτεί καλά. Προσθέστε ενα ποτήρι νερό και σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί. Επαναλάβετε αλλη μία φορά με ενα ποτήρι νερό για να μαγειρευτεί καλά. Προσθέστε την σάλτσα ντομάτας, τα μπαχαρικά, ανακατέψτε και σβήστε την φωτιά.
  2. Για την μπεσαμέλ μπορείτε απλα να συμβουλευτείτε τις οδηγίες της συσκευασίας η  αν έχετε χρόνο, δοκιμάστε να φτιάξετε μόνοι σας! Σε αυτο το link θα βρείτε μια εύκολη εκτέλεση: http://akispetretzikis.com/el/categories/saltses-marinades/mpesamel
  3. Οσο ετοιμάζετε τον κιμά σας, βράστε και τα μακαρόνια συμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίξτε τα, και βάλτε τα ξανά μεσα στην κατσαρόλα και προσθέστε την κρέμα γάλακτος και 2κ σούπας παρμεζάνα. Ανακτέψτε καλά και βάλτε τα σε ενα ταψί 30×20. Αυτη είναι και η πρώτη στρώση σας.
  4. Μετά βάζετε τον κιμά ομοιόμορφα, και την μπεσαμέλ απο πάνω. Ρίχνετε τα αναμεικτα τυριά και ψήνετε για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς κελσίου η μέχρι να πάρει χρώμα! Οταν ετοιμαστεί, αφήστε το τουλάχιστον 15 λεπτά εκτος φούρνου για να κρυώσει πρίν το κόψετε για να μην σας διαλυθεί! Καλή ορεξη!

Comments

comments