Potato croquettes!
These are one of those starters that adults and children fight over! Loved by all and easy to make!

Ingredients:

  • 6 potatoes
  • salt/pepper
  • 2 tablespoons finely grated parmezan
  • 3 spring onions diced thinly
  • 250g bacon cut into small pieces
  • 200g cheddar cheese slab cut into small cubes
  • 2 eggs
  • breadcrumbs
  • 80ml milk
  • 50g butter

Method:

  1. Clean, peel and chop up your potatoes and boil them until they are soft. When they are done, put them in a bowl, mash slightly with a fork and add butter, milk, salt and pepper and set aside.
  2. Fry your bacon until it changes in colour, you don’t want it too crunchy.
  3. To the pure add your one egg, spring onions, parmesan and bacon and place in the fridge for 15 min so that its easier to shape your croquets before frying.
  4. In a separate bowl, beat your eggs. In another, add a good amount of bread crumbs. Form your mixture into small balls (I’d say just a little smaller than a golf/ pingpong ball) and add one cheddar piece in the middle and reform. Then dip into egg – breadcrumbs and fry for literally 10 seconds in extra hot vegetable oil until golden brown.
  5. Place on some paper towels to absorb any excess oil and serve hot.

Πατατοκροκέτες με μπεϊκον!
Αυτο το πιάτο θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!

Συστατικά:

  • 6 πατάτες
  • αλάτι / πιπέρι
  • 2 κ σούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 250γρ bacon κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 200 γρ τυρί τσένταρ κομμένο σε πολύ μικρά ομοιόμορφα κυβάκια
  • 2 αυγά
  • γαλέτα (τριμμένη φρυγανιά)
  • 80μλ γάλα
  • 50γρ βούτυρο

Εκτέλεση:

  1. Καθαρίστε, κὀψτε και βράστε τις πατάτες σας όσπου να μαλακώσουν. Βάλτε τις σε ενα μπολ και πατήστε της με ενα πιρούνι, προσθέστε γάλα, βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και αφήστε στην άκρη.
  2. Τηγανίστε το μπεϊκον μέχρι να αλλάξει χρώμα, δεν θέλουμε να γίνει πολύ τραγανό.
  3. Στον πουρέ που έχετε φτιάξει, προσθέστε το ενα αυγό, κρεμμυδάκι, παρμεζάνα και το μπείκον και ανακατέψτε καλά. Βάλτε το στο ψυγείο για 15 λεπτά για να μπορείτε να πλάσετε πιο εύκολα τις κροκέτες.
  4. Σε ενα μπολάκι, χτυπήστε 1 αυγό. Σε ένα άλλο, βάλτε αρκετή ποσότητα γαλέτας. Πλάστε τις κροκέτες σας (σε μέγεθος λίγο μικρότερο απο μπάλα γκόλφ η ping pong) και στην μέση της κάθε μπαλίτσας προσθέστε ενα κομματάκι τσένταρ. Φορμάρετε παλι και βουτίξτε μια μία κροκέτα στο αυγό – γαλέτα και τηγανίστε σε καυτό λάδι για 10 δευτερόλεπτα, μέχρι να πάρουν χρώμα! Βάλτε τις σε ενα πιάτο με χαρτί για να απορροφἠσει το έξτρα λάδι και σερβίρετε ζεστά!

Comments

comments