Κόκορας κρασάτος με παραδοσιακά, χειροποίητα, “σκιουφιχτά” μακαρόνια Κρήτης!

Κόκορας κρασάτος με παραδοσιακά, χειροποίητα, “σκιουφιχτά” μακαρόνια Κρήτης!

Υλικά

  • 1 μέτριο κόκορα κομμένο σε 8 κομμάτια
  • 2 μεγάλα κρεμύδια
  • ½ κούπα ελαιόλαδο
  • 2 ποτήρια λευκό κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 5 κὀκκους μπαχάρι
  • 6 ντομάτες ώριμες χωρίς σπόρια, τριμμένες στο ρεντέ
  • 1κγ ζάχαρη
  • 1κγ μέλι

Directions

  1. Τσιγαρἰζουμε στο καυτό λάδι τον κοκκορα μέχρι να κοκκινήσει απο όλες τις πλευρές. Αφαιρούμε τα κομμάτια σε ενα μπόλ και σωτάρουμε για 2 λεπτά το κρεμμύδι.
  2. Προσθέτουμε ξανά τον κὀκκορα και μόλις ξαναπάρε μπρός η βράση, ρίχνουμε το κρασί.
  3. Έπειτα, προσθέτουμε ολα τα υπόλοιπα υλικά και μόλις πάρει βράση πάλι, χαμηλώνουμε την φωτιά στο 3 (1 εως 9 ως το μέτρο), σκεπάζουμε και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για περίπου μια ώρα η μέχρι να λιώσει το κρέας!
  4. Σερβίρουμε με τα μακαρονάκια μας η φυσικά και με πατάτες τηγανιτές και τριμμένο κεφαλοτύρι! Η επιλογή δικιά σας!

Εγω τα πἠρα έτοιμα τα μακαρόνια αλλα μπορείτε και να τα φτιάξετε μόνοι σας! Ορίστε μια συνταγή που βρήκα online απο μια γλυκήτατη κυρία που σάρωσε τα food blog awards στην Ελλαδα!!

http://cretangastronomy.blogspot.gr/2011/04/blog-post.html

Comments

comments