Ελληνικός Καφές

Ελληνικός Καφές

Άλλοι τον λένε ῾Τούρκικο῾῾, άλλοι ῾῾Αράβικο῾῾ η ακόμη και ῾῾Αρμένικο”. Σεβαστό. Για εμένα όμως ως Ελληνόπουλο μεγαλωμένη στο εξωτερικό, η μυρωδιά αυτή με ταξιδεύει πάντα πίσω στην πατρίδα μου, την Ελλάδα.

Για να σας πετύχει ο Ελληνικός καφἐς, μετρήστε το φλυντζάνι που θα χρησιμοποιήσετε με νερό και προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού για σκέτο, 1 κγ με 1 κοφτή ζάχαρη για μέτριο και απο 1 κγ γεμάτο και παραπάνω για γλυκό. Βάλτε το νερό σε ενα μπρίκι και μετα προσθέστε τον καφέ και την ζάχαρη χωρις να το ανακατέψετε. Αφήστε το να πέσει κάτω αβίαστα. Μόνο πρωτού αρχίσει να φουσκώνει ανακατέψτε το για να σας βγεί το πιο τέλειο καιμάκι!

Καλημέρα απο την όμορφη Γλυφάδα, με έναν ζεστό “Ελληνικό” καφέ.

Comments

comments