The perfect tomato sauce for your pasta! 

Ingredients:

  • 4 large grated tomatoes (no peel)
  • 1 teaspoon of dried basil 
  • ½ teaspoon of dried oregano
  • one small onion diced finely
  • 4 tablespoons of Extra virgin olive oil
  • salt/pepper
  • ½ teaspoon sweet paprika
  • pinch of sugar
  • grated Kefalograviera cheese

Method:

  1. In a small saucepan, add your olive oil and your onion. Saute for 2 minutes. Add your grated tomato with all its juices and let simmer for 10 minutes until your tomato has cooked, on a medium heat.
  2. Add salt, sugar, paprika and basil and let it cook for another 5 minutes. Finally, add the oregano, give it a good mix, taste and season extra according to your taste.

Serve with grated Kefalograviera, a traditional Greek hard cheese which is IDEAL for pasta!

————————————–

Πεντανόστιμη σάλτσα ντομάτας για τα ζυμαρικά σας!

Συστατικά:

  • 4 μεγάλες ντομάτες τριμμένες στο ρεντέ
  • 1 κγ αποξηραμένο βασιλικό ( η 3 φύλλα φρέσκο αν προτειμάτε)
  • ½ κγ τριμμένη ρίγανη 
  • 1 μικρὀ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 κ σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι/πιπέρι
  • ½ κγ γλυκιά πάπρικα (γλυκό πιπέρι)
  • μια πρέζα ζάχαρη
  • Τριμμένη κεφαλογραβιέρα

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, κάψτε το λάδι σας και τσιγαρίσετε το κρεμμύδι για 2 λεπτά. Προσθέστε την τριμμένη ντομάτα με ολα τις τα ζουμιά και αφήστε την σάλτσα να σιγοβράσει για 10 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί η ντομάτα.
  2. Βάλτε το αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και βασιλικό και αφήστε το για άλλα 5 λεπτά. Στο τέλος, βάλτε την ρίγανη, ανακατέψτε καλά και δοκιμάστε για γεύση. Ισως θέλετε να προσθέσετε παραπάνω π.χ αλάτι η βασιλικό.

Σερβίρετε με παραδοσιακή Ελληνική τριμμένη κεφαλογραβιέρα που ταιριάζει απόλυτα!

Comments

comments