Γιουβαρλάκια Αυγολέμονο

Γιουβαρλάκια Αυγολέμονο

Παραδοσιακή Ελληνική συνταγἠ αλλά με την δική μου πινελιά! Ελπίζω να σας αρέσουν!

Υλικά

  • 500γρ μοσχαρίσιο κιμά
  • ¼ ποτήρι ρύζι καρολίνα
  • ½ ποτήρι μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 κγ πάπρικα γλυκιά
  • ½ καρότο τριμμένο πολυ λεπτό
  • 1κγ μαγιονέζα (ναι, μαγιονέζα! κόλπο της μαμας!)
  • 3 κσ ελαιόλαδο
  • 1 αυγό
  • 1 λεμόνι
  • 2 κγ αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε ολα τα υλικά μας, εκτος απο το αυγό και το λεμόνι σε μια λεκανίτσα και ανακατεύουμε καλά μεχρι να ζυμωθεί καλα ο κιμάς.
  2. Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια μας και τα αφήνουμε στην άκρη.
  3. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε περίπου 2 λίτρα νερό, προσθέτουμε μια ιδέα ελαιόλαδο και 1 κσ αλάτι. Έπειτα, αλευρώνουμε ελαφρώς τα χέρια και ξαναπλάθουμε τα γιουβαρλάκια, ρίχνοντας τα στο νερό που βράζει! Οταν τα βάλουμε όλα, χαμηλώνουμε σε μέτρια θερμοκρασία το μάτι και μαγειρεύουμε για 25-30 λεπτά. Αφαιροὐμε την σούπα απο το μάτι μόλις είναι έτοιμη.
  4. Για το αυγολέμονο: Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά με ενα πιρούνι η αναδευτήρα το αυγό με το λεμόνι μέχρι να αφρίσει! Παίρνουμε μια κουτάλα και προσθέτουμε το μισό ζουμί της σούπας σταδιακά και ανακατεύουμε συνεχόμενα για να μην κόψει το αυγό και χαλάσει την υφή αλλα την γεύση της σούπας! Ρίχνουμε πίσω στην κατσαρόλα το αυγολέμονο και ανακατεύουμε ελαφρά την σούπα μας!
  5. Σερβίρουμε και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι! Καλή Ορεξη!

Comments

comments