Σας εύχομαι μέσα απο την καρδιά μου ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με υγεία και αγάπη για εσας και όλη την οικογένεια σας!
Υλικα
- 700γρ αλεύρι μαλακό
- 250γ βούτυρο
- 1/2 φλυτζάνι γάλα
- 3 αβγά
- 1 στικ βανίλιας
- 1/4 μαχλέπι
- 1 χυμό απο ενα πορτοκαλι
- ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
- 1 φακελακι μπεικιν
- 300γρ ζάχαρη άχνη
- 100γρ αμύγδαλα ψημμένα
- 1 φλουρί (εγω βαζω ενα κερμα σε αλουμινοχαρτο αλλα σε ενα ζαχαροπλαστείο μπορείτε να προμηθευτείτε ψεύτικο)
Εκτέλεση
Χτυπἀμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη άχνη. Προσθέτουμε τα αβγά, το γάλα και χτυπάμε καλά.
Τρίψτε τα αμύγδαλα στο μούλτι να γίνουνε σκόνη και προσθέστε τα στο μείγμα.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τέλος το αλεύρι κοσκινισμένο. Η ζύμη θα είναι σφιχτή μην σας ανησυχεί! Τοποθετίστε το φλουρί και καλύψτε το ετσι ωστε να μην φαίνεται!
Ψήστε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα. Οταν βγεί απο τον φούρνο, αφήστε την να κρυώσει και μετά πασπαλίστε με άχνη η και με τριμμένο καβουρδισμένο αμύγδαλο!