Υλικά
Γέμιση
- 2 κούπες κομμένες φράουλες
- 1/4 κούπα αμυγδαλόψιχα
- 3 κ σούπας μάυρη ζάχαρη
Ζύμη Τάρτας
- 400γρ αλέυρι
- 120γρ βούτυρο σε κυβάκια
- 100ml παγωμένο νερό
- 5 κ σούπας ζάχαρη
- Ζάχαρη Άχνη για σερβίρισμα
- 1 αβγό (για επάληψη στην ζύμη)
Εκτελεση
- Ετοιμάστε την ζύμη. Σε ενα μίξερ βάλτε το αλεύρι, ζάχαρη και το βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να είναι σαν ψίχουλα. Προσθέστε σιγά σιγά το παγωμένο νερό (εγω το βάζω στην κατάψηξη για 10 λεπτά!) μέχρι να δέσει το ζυμάρι. Αν δεν έχετε μίξερ φυσικά γίνονται όλα με τα χέρια! Πλάστε σε μια μπάλα, πατήστε την ελαφρά, σκεπἀστε την με διάφανη μεμβράνη και αφήστε την να ξεκουραστεί στο ψυγείο για μισή ώρα!
- Σε ενα μπόλ καθαρό, ανακατέψτε τις φράουλες με την ζάχαρη και την αμυγδαλόψιχα.
- Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη, ρίξτε λίγο αλέυρι πάνω στην επιφάνεια του πάγκου σας. Ανοίξτε το ζυμάρι σε σχήμα δίσκου και μεταφέρετε το προσεκτικά πάνω σε ενα ταψί που έχετε στρώσει με λαδόκολλα! Προσθέστε την γἐμιση στην μέση.
- Διπλώστε τις άκρες προς το κέντρο και με ένα πινἐλο βάλτε αβγό πάνω στο ζυμάρι.
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά στην πιο χαμηλή σχάρα του φούρνου σας.
- Μόλις κρυώσει, πασπαλίστε με άχνη (η με σαντυγί η ακόμη και παγωτὀ!) Καλή απόλαυση!