Τώρα τελευταία προσθέτω πολύ μέλι στις συνταγές μου και μπορώ να πω οτι αρχίζει και μου αρέσει! Αυτό το συνοδευτικό είναι του Χοιρινού στον Φούρνο που έκανα προχθές! Μπορέιτε φυσικά να το φτιάξετε και ξεχωριστά!
Υλικα
- 15 πατάτες baby
- 6 καρότα
- 100ml ζωμό κρέατος (1/2 κύβο διαλλειμένο σε 100ml νερό)
- 2 κ σούπας μέλι
- 5 κ σούπας σάλτσα τεριγιάκι
- 5 κ σούπας ελαιόλαδο
Εκτελεση
- Κόβουμε τις πατάτες στην μέση και τα καρότα είτε σε ροδέλες η σε λωρίδες οπως προτιμάτε!
- Σε μια κούπα, ανακατεύουμε το μέλι, ελαιόλαδο και την σάλτσα τεριγιάκι. Περιχύνουμε πάνω απο τα λαχανικά, αλατίζουμε, ανακατεύουμε καλά και τα σκεπάζουμε αφήνοντας τα 2 ώρες να μαριναριστούν.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου.
- Βάζουμε σε ενα βαθύ ταψί τα λαχανικά, τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε στους 200 σκεπασμένα για 30 λεπτά.
- Ανοίγουμε απο την άκρη και βάζουμε τον ζωμό κρέατος. Ξανασκεπάζουμε και χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 150.
- Τα αφήνουμε για μια ώρα παραπάνω. Μετά, ξεσκεπάζουμε, δυναμώνουμε τον φούρνο και μόλις ροδοκοκκινήσουν είναι έτοιμα!
- Στραγγίζουμε αν θέλουμε το ζουμί, το ανακατεύουμε με αυτο του κρέατος που έχουμε φτιάξει προσθέτωντας και 1 κ σούπας κόρν φλάουρ και θα έχουμε μια υπέροχη συνοδευτική σάλτσα! (Αν δεν έχετε κρέας, απλα προσθέστε νερό η κιάλλο ζωμό για ποσότητα!) Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!