Υλικα
- 1 κιλό καλαμαρακια μικρα
- 1 μεγαλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κούπα (200ml) σάλτσα ντομάτας
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 2 σφινάκια κρασί/ρακί η ούζο
Εκτελεση
- Τα καλαμαράκια μου τα καθαρίζει ο ψαρράς…συμβουλη για το καθαρισμα λοιπόν δυστηχώς δεν εχω να σας δώσω! Αφού λοιπον έχετε καθαρισμένα τα καλαμαράκια, κόψτε τα σε λωρίδες και ξεπλύντε τα κάτω απο τρεχούμενο νερό!
- Στεγνώστε τα με λιγο χαρτί κουζίνας και αφήστε τα στην άκρη!
- Επειτα, σωτάρετε το κρεμμύδι με ελαιόλαδο και ρίξτε μέσα τα καλαμαράκια! Σβήστε με 2 σφνιοπότηρα κρασι/ουζο/τσικουδιά και χαμηλώστε την φωτιά. Προσθέστε την σάλτσα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και σκεπάστε την κατσαρόλα αφήνοντάς τα να βράσουν σε σιγανή προς μέτρια φωτιά μέχρι να “λιώσουν”
- Μπορειτε να τα σερβίρετε με ρύζι ακόμα και με κοφτό μακαρονάκι η οτι άλλο προτιμάτε! Καλη επιτυχια!