Αυτό το πιάτο μυρίζει Ελλάδα…θα το λατρέψετε!
Υλικά
- 700-800γρ κατσικάκι
- ελαιόλαδο
- 2 κούπες ρύζι καρολίνα
- 1 κόυπα ψιλοκομμένο άνιθο
- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 κγ πάπρικα
- αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα ταψί φούρνου που να έχει καπάκι, προσθέστε το κατσικάκι το οποιο έχετε αλατοπιπερώσει καλά και απο τις 2 πλευρές. Πασπαλίστε με λίγο ελαιόλαδο και αφήστε το να ψηθεί σκεπασμένο στους 180°C για 45 λεπτά εως και μια ώρα.
- Οσο ετοιμάζεται, σωτάρετε για 2 λεπτά τα κρεμμυδάκια μαζί με την πάπρικα. Προσθέστε τον άνιθο και 6 ποτήρια νερό. Μόλις βράσει, χαμηλώστε την ένταση στο 2 και σιγοβράστε ώσπου να ετοιμαστεί το κατσικάκι.
- Μὀλις ετοιμαστεί το κατσικάκι, προσθέστε το νερό με τον άνιθο στο ταψί και σκορπίστε τριγύρω απο το κρέας το ρυζάκι σας. Το κατσικάκι μπορεί αλλα το πιο πιθανόν είναι σίγουρο οτι θα εχει βγάλει ζουμάκι δικό του. Αν θέλετε λοιπόν, προσθέστε 3 με 4 κουταλιές της σούπας παραπάνω ρύζι!
- Ξαναβάλτε το στον φούρνο αυτη την φορά χωρίς καπάκι και μαγειρέψτε για αλλα 25 λεπτά στους180°C η ως ότου να είναι έτοιμο το ρύζι. Καλή επιτυχία!