Κοτόπουλο με  βουτυράτο κριθαράκι ολικής

Κοτόπουλο με βουτυράτο κριθαράκι ολικής

Υλικα

  • 4 μπούτια κοτόπουλο
  • 2 στήθη κοτόπουλο
  • 350γ κριθαράκι ολικής
  • 3 κ σούπας βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • αλάτι κ μάυρο πιπέρι
  • Τριμμένο κασέρι η φέτα για το σερβίρισμα (προεραιτικά)

Εκτελεση

  1. Γεμίστε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό και ρίξτε 1 κ σούπας αλάτι. Μόλις πάρει βράση, ρίξτε μέσα τα κομμάτια κοτόπουλου. Βράστε για 15 λεπτά και μετά αφαιρέστε τα κομμάτια απο την κατσαρόλα. Σουρώστε το νερό σε μια καθαρή κατσαρόλα και αφήστε το στην άκρη.
  2. Σε ενα ταψί, βάλτε το μισο-βρασμένο κοτόπουλο και προσθέστε αλάτι, πιπέρι και λιγο βούτυρο πἀνω απο κάθε κομμάτι. Ψήστε στους 180 στον αέρα για επιπλέον 15 λεπτά.
  3. Οσο αποψήνεται το κοτόπουλο, βράστε το κριθαράκι σας για 5 λεπτά σε καθαρό νερό. (Οχι τον ζωμό που κρατήσατε απο το κοτόπουλο!!) Σουρώστε και ξεπλύνετε το καλά.
  4. Βάλτε πάνω στην εστία τον ζωμό και μόλις πάρει βράση, ρίξτε το κριθαράκι μέσα. Χαμηλώστε την φωτιά και αφήστε το να βράσει ανακατεύοντάς το συχνά για να μην σας κολλήσει!
  5. Μόλις έχει απορροφήσει σχεδόν ολο τον ζωμό,προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε καλά. Απλώστε το στο ταψί με το κοτόπουλο και ανακατέψτε πάλι. Σερβίρετε ζεστό με τριμμένα τυρία η σκέτο με φρεσκοτριμμένο πιπέρι!

Comments

comments