Υλικα
- 800γρ αλεύρι για ολες τις χρήσεις
- 1κγ εκχύλισμα βανίλιας
- 10 γρ μπέικιν
- 1 κγ σόδα μαγειρικής
- 250ml μέλι
- 1 κ σούπας κανέλα
- 200ml ηλιέλαιο η ελαιόλαδο
- 150γρ φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- 1 κ σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτελεση
- Χτυπήστε στο μίξερ το μέλι με το λάδι μέχρι να διαλυθεί. Διαλύστε την σόδα στον χυμό πορτοκαλιού και ρίξτε το στο μείγμα.
- Προσθέστε την βανίλια, κανέλα και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατέψτε με το μίξερ για να διαλυθούν καλά.
- Ανακατέψτε το μπέικιν με τον αλεύρι και ρίξτε το σταδιακά στο υγρό μείγμα. Μόλις ρίξετε το μισό, βάλτε το μίξερ στην άκρη και πλάστε την ζύμη με το χέρι σας με το υπόλοιπο αλεύρι.
- Η ζύμη σας πρέπει να μήν κολλάει στα χέρια και να είναι μαλακή.
- Πλάστε τα κουλουράκια σας σε οτι σχήμα θέλετε και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 15 λεπτἀ η ωσπου να πάρουν χρώμα χρυσαφί.
Comments
comments