Υλικά:
1 μέτριο κουνουπίδι
150γρ αλεύρι
150-200ml νερό
1 σκελίδα σκόρδο στην πρέσσα
1κ σούπας σουσάμι
Αλατοπίπερο
Για την σάλτσα:
4 κ σούπας σάλτσα σόγιας
3 κ σούπας μέλι
1 κ σούπας ηλιέλαιο
3 κ σούπας σουσάμι
1 κγ φρεσκοτριμμένη πιπερόριζα
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
** ρύζι μπασμάτι για το σερβίρισμα **
Εκτέλεση:
Κόβουμε το κουνουπίδι σε μικρές μπουκιές. Φτιάχνουμε τον χυλό και τα βουτάμε μέσα. Στρώνουμε μια λαδόκολλα, τα τοποθετούμε πάνω και ψήνουμε για 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C.
Μέχρι να γίνουν φριάχνουμε την σάλτσα ανακατεύοντας ολα τα υλικά μέσα σε ενα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Μολις δέσει, κλείνουμε κ αφήνουμε στην άκρη!
Σερβίρουμε βουτώντας τις μπουκιές κουνουπιδιού μεσα στην σάλτσα πανω απο το ρυζάκι! Καλή ορεξη!!