Υλικα
- 3 φακελάκια μαγιά ξερή
- 1/4 φλ. ζάχαρη
- 7 φλ, αλεύρι
- 2 1/4 ποτήρια χλιαρό νερό
- 1 κ σούπας χοντρό αλάτι
- 5 κ σούπας λιωμένο ανάλατο βούτυρο
- 1/3 κούπα ελαιόλαδο
- σουσάμι
Εκτελεση
- Προσθέστε την μαγία, το χλιαρό νερό, την ζάχαρη και 1/4 φλ απο το αλεύρι σε ενα μέτριο μπόλ. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Σκεπάστε με μια πετσέτα κουζίνας και αφήστε στην άκρη μέχρι να φουσκώσει για περίπου 15 λεπτά.
- Κοσκινίστε το αλέυρι, το αλάτι και ανακατέψτε. Δημιουργήστε μια τρύπα στην μέση και μέσα εκεί προσθέστε το μείγμα μαγιάς και το λιωμένο βούτυρο. Ανακατέψτε καλά με μια κουτάλα και στη συνέχεια με καθαρά χέρια.
- Μεταφέρετε το ζυμάρι σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια (πάγκο, τραπέζι) και ζυμώστε για 10 λεπτά.
- Μετα, λαδώστε ελαφρα ενα μεγάλο μπόλ και βάλτε μέσα το ζυμάρι Σκεπάστε το και αφήστε το σε ζεστό σημέιο για περίπου1.5 ώρα η μέχρι να φουσκώσει καλά η ζύμη!
- Χωρίστε σε 4 μπάλες. ( η 2 αν θελετε να ψήσετε 2 μεγάλες λαγάνες) Λαδώστε ενα ταψί και ανοίξτε με εναν πλάστη την κάθε μπάλα σε σχήμα παραδοσιακής λαγάνας, οβάλ.
- Με τις άκρες των δαχτύλων σας πατήστε παντου πανω στην επιφανεια της ζύμης για να δημιουργήσετε πολλά πολλά κυκλάκια. Λαδώστε και πασπαλίστε με μπόλικο σουσάμι.
- Ψἤστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20 – 25 λεπτά!
Comments
comments