Λαζάνια με κιμά

Λαζάνια με κιμά

Υλικά:
1 κιλό κιμά
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 δαφνόφυλλο
1κγ γλυκιά πάπρικα
1κγ θυμάρι (η ενα φρέσκο κλωνάρι αν έχετε)
Αλατοπίπερο
300γρ σάλτσα ντομάτας
Ελαιόλαδο
Φυλλα λαζάνιας (που δεν χρειάζονται βράσιμο)
Τριμμένη παρμεζάνα

Για την μπεσαμέλ:
100γρ βούτυρο
100γρ αλεύρι
Περίπου 800ml γάλα

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τον κιμά και τσιγαρίζουμε σε δυνατή φωτιά πατώντας με ενα πιρούνι η σπάτουλα να διαλυθεί οσο τσιγαρίζεται. Βάζουμε 1 κούπα νερό και μόλις παρει βράση, χαμηλώνουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε για 20 λεπτά. Μετά βαζουμε ολα τα υπόλοιπα υλικά και το αφήνουμε αλλα 10 λεπτά σε μετρια φωτιά!
Για την μπεσαμέλ, λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το αλεύρι για να φτιάξουμε μια roux χρησιμοποιώντας ενα σύρμα. Ανακατεύοντας συνεχόμενα προσθέτουμε το γάλα σιγά σιγά και όση ποσότητα χρειάζεται για να γίνει μια πηχτή μπεσαμέλ. Αφαιρούμε απο την φωτιά οταν το κανουμε αυτο να μην σβολιάσει. Προσθέτουμε αλατι κ πιπέρι και πάμε για το στήσιμο!
Βάζουμε μια στρώση φύλλα λαζάνια, κιμά, μπεσαμέλ και παρμεζάνα. Επαναλαμβάνουμε.
Τελειώνουμε με μπόλικη παρμεζάνα και ψήνουμε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C!

Comments

comments