Λαζάνια με σπανάκι, τυρί και μπεσαμέλ

Λαζάνια με σπανάκι, τυρί και μπεσαμέλ

Υλικά: (για μικρό πυρέξ 20×20)
500γρ φρέσκο σπανάκι
2 φρεσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
Αλάτι & πιπέρι
250γρ τυρί ρεγκάτο τριμμένο
Φύλλα λαζάνιας

Για την μπεσαμέλ⤵️
Περίπου 400γρ γάλα
50γρ βούτυρο
50γρ αλεύρι

Εκτέλεση:
Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια σε ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το σπανάκι σε δόσεις και το αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί 10 λεπτά σε μέτεια φωτιά.
Για την μπεσαμέλ, λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το αλεύρι για να φτιάξουμε μια roux χρησιμοποιώντας ενα σύρμα. Ανακατεύοντας συνεχόμενα προσθέτουμε το γάλα σιγά σιγά και όση ποσότητα χρειάζεται για να γίνει μια πηχτή μπεσαμέλ. Αφαιρούμε απο την φωτιά οταν το κανουμε αυτο να μην σβολιάσει. Προσθέτουμε αλατι κ πιπέρι και πάμε για το στήσιμο!
Βάζουμε λίγη μπεσαμέλ στην βάση του πυρέξ με τριμμένο τυράκι.απο πάνω φυλλα για λαζάνια, σπανάκι, μπεσαμέλ, τυράκι και το επαναλαμβάνουμε!
Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 170 στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο!
Καλή απολαυση!!!

Comments

comments