Υλικά:
1 μέτριο λάχανο αφράτο
1 μεγάλο κρεμμύδι
300γρ κιμά χοιρινό/μοσχαρίσιο
1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
Λίγο άνιθο
1κ σούπας λάδι
1 μικρή ντομάτα τριμμένη
1/2 κούπα ρύζι
Αλατοπίπερο
Για το αβγολέμονο
Χυμό απο μισό λεμόνι και 1 κρόκο αβγού
1κ σούπας κόρν φλάουρ
Αφαιρούμε οσο μπορούμε με ενα μαχαίρι την κόρα απο το λάχανο. Βάζουμε το λάχανο μεσα σε μια κατσαρόλα γεμάτη με αλατισμένο βραστό νερό. Σταδιακά αφαιρόυμε τα εξωτερικά φύλλα που εχουν μαλακώσει λίγο απο την βράση. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία ανα 3 λεπτά. Να μην παραβράσουν τα φύλλα για να μπορούν να τυλίγονται.
Μέσα σε ενα μπόλ βαζουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
Αφαιρούμε το κεντρικό κοτσάνι απο κάθε φύλλο, γεμίζουμε και τυλίγουμε.
Τοποθετούμε τους ντολμάδες μας το ενα δίπλα στο άλλο και πανω απο το άλλο και προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό να σκεπαστούνε. Βαζουμε 1/2 κούπα λάδι και τοποθετούμε ενα πιάτο απο πάνω. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώμουμε και σιγοβράζουμε για 1ώρα.
Αβγοκόβουμε το ζουμάκι και το δένουμε με διαλλυμένο κορν φλάουρ.