Μανέστρα με φρέσκο θυμάρι

Μανέστρα με φρέσκο θυμάρι

Υλικά:
250γρ κριθαράκι
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 σφινάκι κόκκινο κρασί
400γρ σάλτσα ντομάτας σπιτική
1 πελτέ ντομάτας
1 ζωμό λαχανικών
Φρέσκο θυμάρι
Αλατοπίπερο
Ελαιόλαδο

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε μπόλικο ελαιόλαδο μεσα σε μια κατσαρόλα! Εγω χρησιμοποίησα την πανέμορφη της φωτογραφίας απο την @gruppe Προσθέτουμε το κριθαράκι και σβήνουμε με το κρασί. Βάζουμε 4 ποτήρια χλιαρό νερό και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε για 8-10 λεπτά να βράσει. Τέλος, βάζουμε την σάλτσα, τον πελτέ, το φρέσκο θυμάρι και τον ζωμό. Δυναμώνουμε για 2 λεπτά να πάρει μια βράση και το φαγάκι μας είναι έτοιμο! Σερβίρουμε ζεστο!

Comments

comments