Ingredients
- 220 γρ. φρεσκο χυμό πορτοκαλιού
- 100 ml κρασί λευκό
- 400ml ηλιέλαιο
- 100γρ ζάχαρη
- 1000 γρ. αλεύρι
- 1 κοφτό κ.γ. σόδα
- 1 κοφτό κ.γ μπέικιν
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1/4 κ.γ γαρύφαλλο
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- Καρύδια τρυμμένα στο μούλτι
Για το σιρόπι:
- 500 γρ. νερό
- 500 γρ. ζάχαρη
- 1 πορτοκάλι κομμένο στα δύο
- 2 ξυλάκια κανέλας
- 200 γρ. μέλι
Directions
Σε ένα βαθύ μπόλ ρίξτε όλα τα υγρά μαζί με την ζάχαρη. Προσθέστε και όλα τα μυρωδικά. Ανακατεύετε με το χέρι και βάλτε σιγά σιγά το αλεύρι. Συνεχίστε απαλά το ανακάτεμα με το χέρι μέχρι να δέσει η ζύμη..να μην είναι πολύ σφιχτή ομως, ίσα ίσα να ανακατευτούν τα υλικά.
Για το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα βάλτε το νερό, τη ζάχαρη, το πορτοκάλι και τα ξυλάκια κανέλας. Ρίξτε και το μέλι και βράστε για 10 λεπτά. Βγάλτε τον αφρό με μια κουτάλα και μετα αποσύρετε απο την φωτιά και αφήστε το στην άκρη! Το ξαναζεσταινετε πρωτου βγούν τα μελομακάρονα απο τον φόυρνο!
Πλάστε τα μελομακάρονα σε μικρά οβάλ σχήματα. Τοποθετείστε στο ταψί (χωρίς λαδόκολλα) και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για 30 λεπτά περίπου η έως ότου πάρουν σκούρο χρυσαφί χρώμα. Μόλις βγούν από το φούρνο ζεστά, ρίξτε απο πάνω το καυτό σιρόπι μέσα στο ίδιο το ταψί! Γυριστε τα με 2 πιρουνια και απο την άλλη πλευρά για να απορροφήσουν ομοιόμορφα το σιρόπι και τοποθετίστε τα σε μια πιατέλα! Ρίξτε απο πάνω τριμμένο καρύδι και καλή απόλαυση!