Υλικα
- 1 κούπα κουάκερ
- 1/2 κούπα ξεφλουδισμένα, καβουρδισμένα αμύγδαλα χοντροκομμένα
- 1/2 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα
- 1 κούπα αποξημένα κράνμπερι
- 3/4 κούπας κινόα
- 1/2 κούπα ινδοκάρυδο
- 1/2 κούπα μέλι
- 1/4 κοὐπας ταχίνι
- 1/4 κούπας αραβοσιτέλαιο
Εκτέλεση
- Ξεπλύντε το κινόα και αφήστε το να στεγνώσει. Έπειτα, προσθέστε το σε ενα μπόλ μαζί με ολα τα στεγνά υλικά
- Ανακατέψτε το μέλι, ταχίνι και λάδι σε ενα μικρό μπρίκι η κατσαρολάκι. Λιώστε το πάνω απο χαμηλή φωτιά. Σε αυτό το σημείο, προσθερμάνετε τον φούρνο σας στους 170 βαθμούς κελσίου στον αέρα.
- Προσθέστε τα υγρά με τα στεγνά και ανακατέψτε καλά
- Στρώστε ενα μικρό ταψί με αντικολλητικό χαρτί. ( Ορθογώνιο η τετράγωνο θα ήταν καλύτερο)
- Ψήστε για 25 λεπτά και μετά αφήστε το να κρυώσει για τουλάχιστον 3 ώρες. Αν είναι ζεστό οταν προσπαθήσετε να το κόψετε θα σας διαλυθεί και αυτομάτως απο μπάρες, θα γίνουν γκρανόλα!
- Μολις κρυώσει λοιπόν το ταψάκι, κόψτε το σε μπάρες σε μέγεθος δικής σας επιλογής. Αποθηκεύετε σε ενα σκεύος αεροστεγές και μην ξεχάσετε να στρώσετε λαδόκολλα ανάμεσα απο τα κομμάτια για να μην σας κολλήσουν!
Comments
comments