Υλικα
- 350γρ μπισκότα πτι μπερ
- 220γρ βουτυρο λιωμένο
- 500γρ φυτική κρέμα ζαχαροπλαστικής ΕΛΟΜΑΣ
- 3 μπανάνες
- 2 κονσέρβες καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
- Κακάο σκόνη για σερβίρισμα
Εκτελεση
- Θριμματίστε τα μπισκότα στο μούλτι και βάλτε τα σε ενα μπολ μαζί με το λιωμένο βούτυρο. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
- Σε ενα αποσπώμενο ταψί για κέικ (τύπου τσίζκέικ) στρώστε μια λαδόκολλα στην βάση. Ρίξτε απο πανω το μπισκότο και με μια κουτάλα πατήστε το καλά προς τα κάτω. Τοποθετήστε το στο ψυγείο για 15 λεπτά.
- Στο εντωμεταξύ, λιώστε ελαφρώς την καραμέλα σε ενα μικρό κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά. Κόψτε επίσης τις μπανάνες σε λεπτές ροδέλες. Χτυπήστε και την κρέμα για 2 λεπτά μέχρι να δέσει. (Πρεπει να είναι παγωμένη για να σας πετύχει και οχι πολυ χτύπημα για να μη σας κόψει!)
- Βγάλτε την φόρμα απο το ψυγείο και βάλτε την καραμέλα, τις μπανάνες και απο πάνω την σαντιγύ! Αφήστε αποβραδύς στο ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη η για τουλάχιστον 3 ώρες να δέσει το γλυκό πρωτού το σερβίρετε! Ρίξτε λιγο κακάο απο πάνω και καλή απόλαυση!!!
Comments
comments