Μπισκότα λεπτά αμυγδάλου

Μπισκότα λεπτά αμυγδάλου

Υλικα

3 ασπράδια αβγών
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
1 κ σούπας brandy
1 βανίλια η 1κγ εκχύλισμα βανίλιας
250γρ ωμά αμύγδαλα άψητα ανάλατα
1 φλυτζανι αλεύρι

Εκτελεση

  1. Χτυπάμε τα ασπράδια σε ενα μίξερ μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη σιγά σιγά και την βανίλια και χτυπάμε μέχρι να σχιματιστούν σταθερές κορφές στην άκρη.
  3. Μετά, διπλώνουμε το αλεύρι μέσα με μια μαρίζ. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα και τοποθετούμε σε στενόμακρο ρηχό ταψί το οποίο το έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
  4. Ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180 στον αέρα και οταν το βγάλουμε απο τον φούρνο και εχει κρυώσει, το τυλίγουμε με αλουμινοχαρτο και το τοποθετουμε στο ψυγειο για ενα 24ωρο.
  5. Μετά, το κόβουμε σε οσο πιο λεπτές φέτες μπορούμε με ενα αιχμηρό μαχαίρι.
  6. Απλώνουμε σε ενα ταψί τις φέτες και ψήνουμε στους 100° κελσιου στον αέρα για 2 ώρες μεχρι να πάρουν λίγο χρώμα και να γίνουν τραγανά! Διατηρούνται σε κλειστό αεροστεγές σκεύος για να μην μαλακώσουν! Καλή επιτυχία!

Comments

comments