Υλικα
3 ασπράδια αβγών
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
1 κ σούπας brandy
1 βανίλια η 1κγ εκχύλισμα βανίλιας
250γρ ωμά αμύγδαλα άψητα ανάλατα
1 φλυτζανι αλεύρι
Εκτελεση
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε ενα μίξερ μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη σιγά σιγά και την βανίλια και χτυπάμε μέχρι να σχιματιστούν σταθερές κορφές στην άκρη.
- Μετά, διπλώνουμε το αλεύρι μέσα με μια μαρίζ. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα και τοποθετούμε σε στενόμακρο ρηχό ταψί το οποίο το έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180 στον αέρα και οταν το βγάλουμε απο τον φούρνο και εχει κρυώσει, το τυλίγουμε με αλουμινοχαρτο και το τοποθετουμε στο ψυγειο για ενα 24ωρο.
- Μετά, το κόβουμε σε οσο πιο λεπτές φέτες μπορούμε με ενα αιχμηρό μαχαίρι.
- Απλώνουμε σε ενα ταψί τις φέτες και ψήνουμε στους 100° κελσιου στον αέρα για 2 ώρες μεχρι να πάρουν λίγο χρώμα και να γίνουν τραγανά! Διατηρούνται σε κλειστό αεροστεγές σκεύος για να μην μαλακώσουν! Καλή επιτυχία!