![Μπράουνις Σοκολάτας με λιωμένη κουβερτούρα και φράουλες](https://greekmamachef.gr/wp-content/uploads/2016/06/IMG_20160628_153438-750x750.jpg)
Υλικα
- 1/2 ποτήρι σπορέλαιο
- 1 κγ εκχύλισμα βανίλιας
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 2 μεγάλα αβγά
- 1/2 κγ μπέικιν πάουντερ
- 1/3 ποτήρι κακάο σε σκόνη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1/2 ποτήρι αλέυρι
Για το σερβίρισμα:
- 1 πακέτο σταγόνες κουβερτούρας (250γρ)
- 50γρ βούτυρο
- 50γρ κρέμα γάλακτος
- φρέσκιες φράουλες
Εκτελεση
- Βαλτε τον φούρνο σας να ζεσταίνεται στους 180 βαθμούς κελσίου.
- Ανακατέψτε το λάδι με την ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί. Μετά, προσθέστε τα αβγά και την βανίλια και ανακατέψτε καλά να αναμειχθούνε ολα τα υλικά.
- Κοσκινίστε ολα τα στεγνά υλικά σε ενα ξεχωριστό μπόλ και ανακατέψτε. Σιγά σιγά προσθέστε τα στο υγρό μείγμα και ανακατέψτε να ενωθούν καλά. (Μπορεί να έχει λίγους σβόλους αλλα μην σας απασχολεί!)
- Λαδώστε ελαφρά ενα μικρό τετράγωνο ταψί και ρίξτε μέσα το μείγμα.
- Ψήστε για 20 – 25 λεπτά το πολύ η μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγεί καθαρή και στεγνή απο το γλυκό.
- Οσο κρυώνει μετά το ψήσιμο, λιώστε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο και την κρέμα σε ενα μπέν μαρί.
- Κόψτε τα μπράουνις σε τετράγωνα κομμάτια και βάλτε απο πάνω κομμένες φράουλες. Μπορείτε να περιχύσετε την σοκολάτα μέσα στο ταψί η σε κάθε πιάτο που θα σερβίρετε! Η επιλογή, δική σας!
Comments
comments