Νηστήσιμα ρολάκια κανέλας

Νηστήσιμα ρολάκια κανέλας

Υλικά:

400γρ αλεύρι
60ml γάλα αμυγδάλου
120ml νερό
50γρ βιτάμ
3 κ σούπας ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά
1 πρέζα αλάτι
100γρ βιτάμ, ζάχαρη (όποια προτιμάτε περίπου 4- 5 κ σούπας) και κανέλα για την γέμιση
Για το γλάσο:
25γρ κουβερτούρα
2 κ σούπας γάλα αμυγδάλου ( η μαρμελάδα, η καφέ, η χυμό, η νερό)
Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:
Σε ενα κατσαρολάκι (η στα μικροκύματα) λιώστε το βιτάμ με το νερό και το γάλα αμυγδάλου. Ισα ισα…να είναι χλιαρό το μείγμα!

Σε ενα μπόλ προσθέστε ολα τα στεγνά υλικά και ανακατέψτε.
Ρίξτε τα υγρά στα στεγνά και φτιάξτε το ζυμαράκι! Αφήστε το στην άκρη να ξεκουραστει 10 λεπτά σκεπασμένο. .

Μετά, ανοίξτε με τον πλάστη το ζυμαράκι σε ορθογώνιο σχήμα. Απλώστε 4 κ σούπας μερέντα σε ολη την επιφάνεια. Τυλίξτε και κόψτε τα ρολάκια. Βάλτε τα σε ενα ταψί και αφήστε τα σε ζεστό σημείο για 30 λεπτά να φουσκώσουν. (Εγω προθερμαίνω τον φούρνο, τον κλείνω και τα βαζω μεσα στον φούρνο να φουσκώσουν) .

Ψήστε στους 180 στον αέρα για 30 λεπτά η μέχρι να παρει το ζυμαράκι χρυσό χρώμα!
Φτιάξτε το γλάσο προσθέτωντας το γάλα σιγα σιγα σρην άχνη μέχρι να γίνει ενα ωραιο ρευστό γλάσο! ΜΟΛΙΣ βγούν απο τον φούρνο, ρίξτε ευλαβικά το γλάσο απο πάνω και καλη όρεξη!

Comments

comments