Υλικα
- 400γρ αλεύρι για ολες τις χρήσεις
- 450γρ καστανή ζάχαρη
- 250γρ τριμμένη καρυδόψιχα
- 2 κγ κανέλα
- 1κγ γαρύφαλλο τριμμένο
- 1/2κγ αλάτι
- 1 κ σούπας μπέικιν
- 1.5 κγ σόδα μαγειρικής
- 6 αβγά
- 450ml σπορέλαιο
- 6 μεγάλα καρότα τριμμένα στο ρεντέ
**Υλικά για βουτυρόκρεμα**
- 180γρ βούτυρο
- 250γρ τυρί κρέμα
- 800γρ ζάχαρη άχνη
Εκτελεση
- Σε ενα μπόλ, βάζουμε ολα τα στεγνά υλικά και ανακατεύουμε. Μαζί με αυτά και την τριμμένη καρυδόψιχα. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αβγά με την ζάχαρη για 5 λεπτάκια σε μέτρια ένταση! Μετά προσθέτουμε το λάδι και τα καρότα.
- Ενσωματώνουμε τα στεγνά υλικά μέσα στα υγρά λίγο λίγο και ανακατεύουμε καλά!
- Λαδώνουμε 2 φόρμες απο κέικ (μέτριες) και μοιράζουμε το μείγμα σε αυτές. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° κελσίου στον αέρα για 45 λεπτά η μέχρι να βγεί απο μέσα στεγνό ενα μαχαίρι η ξυλάκι!
- Μέχρι να ψηθούν, φτιάχνουμε την βουτυρόκρεμα! Χτυπάμε με ενα μίξερ το βούτυρο και σε αυτό προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε για άλλο ενα λεπτό!
- Έπειτα, προσθέτουμε λίγο λίγο την άχνη ώσπου να δέσει! Μόλις κρυώσουν τα κέικ, αν θέλουμε προσθέτουμε απο πάνω την κρεμούλα η κόβουμε στην μέση το κέικ και δημιουργούμε 2 στρώσεις για πιο…γλυκιές μπουκιές! Καλή επιτυχία!