Υλικά
- 6 ασπράδια αβγών
- 1κγ κορν φλάουρ
- 200γρ ζάχαρη
- 1κγ λευκό ξύδι
Για την κρέμα: - Μπορείτε απλά να χτυπήσετε σαντιγύ η 1 φακελάκι κρέμα πατισερί (ευκολάκι σας λέω!) Ειδάλως, εχω πολυ ωραια συνταγή για σπιτική κρεμούλα με στικ βανίλιας στην σελίδα μου!
- Φρέσκιες φράουλες
Εκτέλεση
1)Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να αφρατεψουν σε σιγανη ενταση αρχικά και μετά σε μετρια προς δυνατή ένταση!
2) Σταδιακά προσθέτουμε την ζάχαρη, την οποία εχουμε περάσει απο το μπλεντεράκι μας για να γίνει ψιλή ψιλή για να διαλυθει πιο εύκολα!
3)Τέλος προσθέτουμε το κορν φλάουρ και το ξύδι. Μπορείτε επισης να βάλετε κρέμα ταρτάρ αντί για κορν φλάουρ! Το χτυπάμε για ενα λεπτο δυνατά και η μαρέγκα μας είναι ετοιμη!
4) Απλώνουμε σε εναν ομοιόμορφο κύκλο την μαρέγκα στο ταψί πανω σε ενα αντικολλητικό χαρτί. Πατάμε λιγο επειδη θα αρφατέψει πολυ στο ψήσιμο!
5) Ψήνουμε στους 130° κελσίου στον αέρα για 65 λεπτά.
6) Μόλις περάσει η ώρα ψησίματος, σβήνουμε τον φουρνο και αφήνουμε την παβλοβα να κρυώσει ΤΕΛΕΊΩΣ. Δεν ανοιγουμε την πόρτα του φούρνου αλλιώς θα πέσει ο όγκος της και θα μαλακώσει! Κάντε υπομονή ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 3 ώρες!
7) Φτιάχνουμε την κρεμα η σαντυγί μας, απλώνουμε πάνω απο την πάβλοβα και βάζουμε απο πάνω τις φράουλες!
** Σε ενα κατσαρολάκι εβρασα 15 φραουλίτσες κομμένες με 1/4 κούπας ζάχαρη, λιγο λεμονάκι και έφτιαξα ενα πεντανόστιμο συροπάκι να την συνοδεύσω! Δοκιμάστε το!! ❤❤