Ingredients
- 10 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
- αλάτι
- λευκό ξύδι κρασιού
- ελαιόλαδο
Directions
- Καθαρίστε τις πιπεριές. Πρώτα κόψτε τα κοτσάνια, μετά αφαιρέστε τους σπόρους απο μέσα και τέλος, στεγνώστε τις καλά με χαρτί κουζίνας να φύγει οποιαδήποτε υγρασία.
- Ψήστε στο grill (Για πιο νόστιμο αποτέλεσμα τα κάρβουνα είναι η λύση!) σε μέτρια ένταση για περίπου λεπτά. Βάλτε ενα ταψί κάτω απο την σχάρα για να κρατήσει τα υγρά που θα στάξουν για να μην λερώσετε τον φούρνο σας! Φροντίστε ανα 15 λεπτά να τις γυρνάτε πλευρά για να ψηθούν ομοιόμορφα! (Μην σας ανησυχήσει αν μαυρίσουν απἐξω, θα αφεραιθεί η φλούδα!)
- Μόλις ψηθούν, βάλτε τις σε μια πλαστική σακούλα (σουπερ μαρκετ) ετσι καυτές και δέστε την. Αφήστε να “υδρώσουν” και μόλις είναι σε θερμοκρασία που μπορείτε να τις πιάσετε, βγάλτε τις και ξεφλουδίστε!
- Για σαλάτα/ ορεκτικό σερβίρετε με ελαιόλαδο, ξύδι και αλάτι! Αν θέλετε φυσικά τις βάζετε σε σακούλες τροφίμων και αποθηκεύετε στην κατάψυξη ως και 6 μήνες!
Comments
comments