Υλικα
- 10 μέτρια λευκά μανιτάρια
- 6 κ σούπας ρύζι καρολίνα
- 500ml φρέσκο ζωμό κοτόπουλο
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- αλάτι, πιπέρι
- 1/4 φλυτζάνι ελαιόλαδο
- Τριμμένη Παρμεζάνα για σεβίρισμα (και 2κ σουπας για μεσα στο φαγητο)
Εκτελεση
- Ξεφλουδίστε τα μανιτάρια και κόψτε τα σε χοντρά κομμάτια.
- Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και τηγανίστε το σε μέτρια φωτιά μέχρι να γυαλίσει στο ελαιόλαδο.
- Επειτα προσθέστε το ρύζι και τσιγαρίστε το για 2 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύοντας συνεχώς τσιγαρίστε και αυτα μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
- Με την ένταση στο 6 (με βαθμο απο 1 ως 9) προσθέστε 2 κουτάλες ζωμό την φορά και κάθε φορά που εξατμίζεται και το απορροφάει το ρύζι, ανακατέψτε και προσθέστε ξανά αλλες 2 κουτάλες. Συνεχίστε αυτή την διαδικασία ωσπου να πηξει και να μαγειρευτεί το ρύζι.
- Στο τέλος, προσθέστε 2 κ σούπας τριμμένη παρμεζάνα και αποσύρετε απο την φωτιά. Καλή Ορεξη!
Comments
comments